Måtte sette inn ekstrafly for å overholde korona-reglene

SAS har vært nødt til å ta flere grep for å overholde regelen om ledig midtsete på fly, forteller direktør for samfunnskontakt, Knut Morten Johansen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS har måttet sette inne ekstrafly for å hindre at flyene har blitt for fulle i forhold til myndighetenes korona-regler. Reglene tilsier at flyene skal ha ledig midtsete.

Dette har skapt problemer for flyselskapene, som selger billetter flere uker i forveien. Der SAS har oppdaget at dette har vært et problem i forhold til reglene, har selskapet blitt tvunget til å ta grep:

– Der vi har hatt kabinen mer enn 66 prosent full, har vi vært tvunget til å sette inn ekstra fly for å få passasjerene vi har solgt billetter til, med. Det har skjedd minst et par ganger, sier direktør for samfunnskontakt i SAS, Knut Morten Johansen, til flysmart24.

Den vanligste måten å løse problemet med for mange reisende på i forhold til lovlig kapasitet, har imidlertid vært en annen:

-Vi har både flyttet passasjerer til andre avganger, og også satt inn større fly for på den måten å øke setekapasiteten, sier Johansen.

Helsemyndighetene i Norge har valgt å satse på krav om midtsete ledig i stedet for å innføre krav om bruk av munnbind, slik som andre land i Europa har gjort. SAS har likevel innført krav om munnbind fra 18. mai.

– Det har gått greit, så langt, ut fra det jeg har hørt, sier Johansen.

I myndighetenes pålegg heter det at det kun er familier og folk som bor sammen som kan fravike regelen om å kunne bruke midtsetet.