Krisen slipper litt taket – SAS utvider rutetilbudet

SAS tar opp igjen rutene til en rekke populære reisemål i Europa. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Som flysmart24 meldte mandag gjenåpner SAS nå en rekke ruter fra Norge. Selskapet setter 10 nye fly inn i trafikk, og det betyr at selskapet nå operer 40 fly fra juli måned.

I takt med at etterspørselen sakte øker gjenopptar SAS flyvninger til flere destinasjoner fra København, Oslo og Stockholm, skriver selskapet i en pressemelding tirsdag. I tillegg til flere ruter fra København gjenopptar SAS også internasjonale flyvninger fra Oslo til blant annet Reykjavik, og fortsetter operasjonene til Finland og London fra Stockholm.

Ytterligere destinasjoner vil ifølge selskapet bli lagt til fra alle tre land når etterspørselen vender tilbake.

– Etter hvert som restriksjoner og innreiseregler letter i ulike land, ser vi en økning i etterspørselen etter reiser. Det er fortsatt viktig at du som reisende holder deg informert om hvilke regler som gjelder for det respektive landet og reisemålet, og at du blir hjemme om du har symptomer, sier pressesjef John Eckhoff i SAS ifølge pressemeldingen.

I juli kommer SAS til å fly til følgende destinasjoner fra Oslo. Noen av disse rutene, spesielt på innlandet, er allerede i drift. Også et par ruter til utlandet har vært i drift under korona-krisen.

Innland: Alta, Bardufoss, Bodø, Evenes, Kirkenes, Longyearbyen, Tromsø, Lakselv, Ålesund, Bergen, Haugesund, Kristiansand, Kristiansund, Molde, Stavanger og Ålesund.

Utlandet, fra Oslo. Alle er direkteruter:  Athen, Malaga, Alicante, Palma på Mallorca, Split, Barcelona, Billund, Gran Canaria, Nice, Ålborg, Århus, Stockholm, København, Reykjavik samt Stavanger – Aberdeen.

Også Norwegian har varslet at det gjenåpner en rekke korona-stengte ruter, og at dette gjelder også europeiske destinasjoner. Den listen skal komme onsdag, har selskapet sagt.

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air melder at det åpner en ny rute til Serbias hovedstad Beograd fra Sandefjord Lufthavn Torp fra 18. juli. Det blir to avganger i uken.