Klart for første Syden-fly fra Norge etter korona-pausen

Klart for Syden-liv igjen. Det første flyet til de greske øyer er nå satt opp. Her fra Kreta. Foto: Knut-Erik Mikalsen

De som lider av Syden-abstinens kan nå trøste seg med at redningen er nær. De første pakketurene til de greske øyer er nå klar for salg. Det betyr at over tre måneders Syden-pause er over.

Det er pakkereiseselskapet TUI som setter opp turer fra Oslo Lufthavn til ferieøyene Kreta og Rhodos. De to første avgangene blir på søndag den 19. juli. Det er Norwegian og SAS som står for flyvningene.

Selskapet setter opp en ukentlig avgang fra Oslo i sommer til hver av øyene, og sier det forventer at et bredere ferietilbud vil justeres i takt med etterspørselen. Hellas er blant de landene i Europa med minst korona-smitte, men først 10. juli blir det klart om Norge åpner for reiser til landet. Hvis ikke, blir det 10 dagers karantene ved hjemkomst. Det satser TUI på at gjestene skal slippe:

Starter forsiktig

– Vi har store forventninger til at også Norge vil åpne grensen til Hellas i sommer, slik de andre Nordiske landene allerede har gjort. Vi ser at etterspørselen er der og vi har derfor valgt å sette opp to ukentlige avganger til våre mest populære greske feriedestinasjoner allerede nå, sier Nora Aspengren som er kommunikasjonsansvarlig i TUI i en pressemelding tirsdag.

Aspengren sier at TUI har forberedt gjenåpningen av driften i lang tid og har iverksatt ekstraordinære tiltak for å sikre godt smittevern slik at de reisende får trygge og gode ferieopplevelser også denne sommeren, sier hun.

Har en plan

TUI har utarbeidet en 10-punkts plan for deres egne hoteller er allerede i gang, og samtlige deler av reisen følger internasjonale standarder for smittevern.

– Kundeundersøkelser viser at reiselysten er der, og at sikkerhet og god hygiene er veldig viktig for de som ønsker å reise igjen. Vi skal sikre at alle deler av reisen oppfyller gjestenes høye forventninger, og vi skal legge grunnlaget for en smidig og trygg oppstart slik at våre gjester kan nyte gode ferieopplevelser med oss igjen, sier Aspengren.

Apollo ser på muligheten

Også Apollo ser nå på muligheten for å sette opp Syden-fly i sommer, men ifølge administrerende direktør Erik Haug er det ikke sikkert at det lar seg gjøre.

– Vi ser på muligheten om det er praktisk gjennomførbart å starte opp noen charterserier, i første omgang til Hellas tidligere en 21. august når det gjeldende reiserådet opphører. Vi følger alltid UDs reiseråd og norske og lokale myndigheters retningslinjer. Uansett er det hensyn til smittevern og trygghet på reisemålene som er viktigst, sier Haug til flysmart24.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles