Apollo åpner – Ving utsetter Syden-starten til høsten

Nok et pakkereise-selskap gjenopptar Syden-trafikken når Apollo Reiser starter med avganger til Kreta og Rhodos senere i juli. Foto: Knut-Erik Mikalsen

De nye reiserådene som tillater utenlandsreiser fra 15. juli får ingen betydning: Landets største pakkereise-selskap har utsatt oppstarten av Syden-turer til høstsesongen.

Mens TUI har lansert sine første turer senere denne måneden og Apollo onsdag varsler oppstart fra og med 17. juli til Kreta og Rhodos, ser Ving ingen hensikt i å skulle hasteåpne for å redde tampen av en sesong der markedsgrunnlaget er så usikkert som tilfellet er i år.

– Vi ser det ikke som realistisk å komme i gang igjen med lønnsom trafikk før høstsesongen starter, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving til flysmart24.

Apollo i gang

Apollo melder onsdag at selskapet gjenopptar sine flyvninger fra 17. juli. Avganger til flere andre reisemål vil starte fra 21. august, blant annet til Kroatia og Kypros, så fremt det ikke foreligger reiseråd. Selskapet tar senere sikte på reiser til Middelhavet fra flere byer i Norge – blant annet fra Tromsø, Evenes, Bodø, Trondheim, Ålesund, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Torp.

Ving vil først vil satse for fullt igjen med reiser fra uke 36, som er den første uken i september. Det skal riktig nok avvikles noen få avganger i august, men hovedsatsingen kommer ikke før vi kan skrive september.

På Vings hjemmeside er dette også tydelig. Alle muligheter for bestilling frem til 2. september er fjernet. Fra den dagen av er det imidlertid mulig å kjøpe seg nye reiser. Den første avgangen er til Gran Canaria, så følger Kreta, Kypros og Mallorca.

Unngår lavsesong-start

Det nye reiserådet kom sist torsdag og åpner for at nordmenn kan reise innen Schengen uten å måtte i karantene ved hjemkomst. Innen 10. juli skal Folkehelseinstituttet avgjøre hvilke land som tilfredsstiller norske smittekrav og som kan åpnes for norske turister.

Ving har, sammen med de øvrige selskapene, avlyst den formelle oppstarten frem til 20. august på grunn av UDs reiseråd. Det er en avgjørende dato for Ving. Det å starte med reiser da vil være rett etter skoleferiens slutt, og en periode med svært lav etterspørsel.

Så laber er interessen at pakkereise-selskapene nærmest må kaste reiser etter folk for å få fylt flyene. Ving sier selskapet vil vente noen uker for å kunne starte opp når det er kommersielt forsvarlig.

Lik flysmart24.no på Facebook

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles