Stadig bedre flyforbindelse til feriefavorittene

Fra neste søndag øker de direkte flyforbindelsene mellom Oslo og Tyrkia når også Pegasus gjenopptar sin rute. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Listen over flyselskap som gjenopptar sine Norge-ruter blir stadig lenger. Klokken 12 i dag kommer UDs nye reiseråd. Det gir nye reisemuligheter og mange direkte flyforbindelser er allerede gjenopprettet.

Korona-krisen har ført til stans i det meste av flyrutene til de populære feriemålene langs Middelhavet. Nå er disse sakte i ferd med å ta seg opp igjen.

Det gjelder også Tyrkia. Nordmenns interesse for ferieopphold i turistbyene langs den tyrkiske riviera var på kraftig vei opp etter flere års nedgang da pandemien brått stanset alt og stengte ned nordmenns favoritter som Alanya, Side, Antalya og Kemer.

Fra og med 19. juni blir flymulighetene til Tyrkia styrket ved at landets største lavprisselskap, Pegasus Airlines, gjenopptar sin rute mellom Oslo Lufthavn og Istanbul.

I likhet med andre selskaper lukket også Pegasus sine avganger fra Gardermoen da pandemien slo inn over Europa i mars, og satte det meste av flyflåten på bakken.

Pegasus bekrefter overfor flysmart24 at det blir to ukentlig avganger fra Gardermoen og til Istanbul-flyplassen Sabiha Gökçen.

Det blir avganger onsdager og søndager, og selskapet skal fortsatt bruke en Boeing 737 800-maskin på ruten. Fra Sabiha Gökçen er det videreforbindelse til feriestedene i sør. 

Så langt er det satt opp avganger i hele juli måned, men selskapet opplyser at man håper at det skal bli samme frekvens også i august. Denne forbindelsen er normalt en helårsrute.

Pegasus-starten skjer etter at også Turkish Airlines og Norwegian har satt opp sine ruter fra Oslo Lufthavn. Turkish Airlines flyr til den nye flyplassen Istanbul Airport. Norwegians rute går til Antalya-flyplassen, som er innfallsporten direkte til de mange feriestedene langs sørvest-kysten av Tyrkia.

Lik flysmart24.no på Facebook

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles