Nå kommer den smitte-sikre flykabinen

Slik skal økonomiklasse-kabinen se ut for å sikre en mest mulig smittefri flyreise. Foto: Priestmangoode

Luftfarten leter febrilsk etter tiltak som kan gjøre flyreisen tryggere slik at reisende utsettes for så liten smittefare som mulig. Et britisk selskap har nå gitt dem nytt håp når det har presentert hvordan fremtidens flykabiner kan innredes for å hindre spredning.

Det er selskapet Priestmangoode som står bak de nye løsningene. Dette er en velrenommert designer av mange av dagens kabin-løsninger. Derfor skjerpes flyselskapenes oppmerksomhet når dette selskapet nå har kommet med en anbefaling som kalles Pure Skies.

Redusere smitterisiko

Målet med den nye kabinløsningen, skriver selskapet i en pressemelding, er å bruke den nyeste teknologien og de beste materialer til å redusere risikoen for smitte blant passasjerene. Det vil gi bedre plass for hver reisende, sikre den personlige hygiene og sikre en mest mulig berøringsfri reise.

Bildet over viser hvordan økonomiklasse-kabinen kan se ut. Som man ser er en del av setene forskjøvet, noe som skal gi en bedre komfortfølelse. Annenhver seterad er adskilt med vegger som skal sikre seperasjon av passasjerene.

Avslører når setene er skitne

Flere detaljer er bygd inn i det nye konseptet, bl.a. at man har fjernet serveringsbrettet bak i stolryggen og erstattet dette med et løst matbrett som kabinpersonalet deler ut i forbindelse med med serveringen.

Rengjøringen skal bli enklere ved at setene er belagt med et eget stoff som via fargekoder forteller om de er rene eller trenger en vask.

Tiltakene på business-klassen er likeledes flere, den viktigste at hver passasjer har sitt sin egen lille kabin med vegger som sikrer den personlige beskyttelse. Hver reisende har også sin egen garderobe.

Slik skal et business-klasse sete fortone seg med den nye designen. Hver reisende har sitte eget rom for å hindre smitte. Foto: Priestmangoode

Sjefen for Priestmangoode, Nigel Goode, sier at selskapet har sett inn i fremtiden for å forsøke å skaffe seg et bilde av hvilke krav reisende vil stille til en sikker flyreise.

Varig sikkerhets-behov

– Vi har tatt hensyn til at dagens pandemi vil skape en ny passasjeratferd. Vi mener også å ha løsninger som skal kunne fungere under fremtidige pandemier, sier Goode.

Han mener det er viktig at flyselskapene snarest begynner å tenke på hvordan de vil sikre smittefrie reiser for kundene i fremtiden, og tror pandemien vi opplever nå vil skape varige nye behov for økt sikkerhet blant de reisende.

LES OGSÅ: En ny smittebølge kan velte alle planer
LES OGSÅ: SAS blir ny i Norge midt i korona-krisen
LES OGSÅ: Nå kan det bli munnbind-krav på norske flyplasser
LES OGSÅ: Norwegian-rival vil sko seg på flykrisen

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles