Setter bom for Syden-reiser fra Norge i høst

TUI starter med pakkereiser fra oktober fra Tyskland. Den norske avdelingen følger ikke etter. Foto: Govern de illes Baleares

Den tyske reisegiganten TUI har besluttet å trosse tyske myndigheters advarsler mot å reise til Spania, og vil åpne for reiser til Kanariøyene fra oktober måned.

TUI har også en norsk avdeling, som er blant de tre største pakkereise-arrangørene her i landet. I Norge er det helt uaktuelt for TUI å være med på denne satsingen, sier informasjonssjef Nora Aspengren i TUI Norge.

Konkurrenten Ving har på sin side utsatt en mulig oppstart fra oktober til like før jul.

Trygge reiser

– Vi forholder oss til UDs reiseråd, slik vi alltid har gjort. I Tyskland har de valgt å åpne opp for denne spesifikke destinasjonen da etterspørselen er høy, og vi mener vi kan tilby trygge og gode reiser dit. Vi har ingen planer om å endre vår tilnærming her i Norden, sier Aspengren til flysmart24.

Det mangler ikke på advarsler mot å starte turistreiser til det populære ferielandet. Helsemyndighetene hos de to største kundegruppene på Kanariøyene, Tyskland og Storbritannia, advarer begge sine innbyggere mot å reise til Spania. Landet har opplevd en galopperende smitteøkning siden i sommer.

Når TUI i Tyskland nå velger å se bort fra disse advarslene og setter opp turer fra Tyskland fra 3. oktober med sju ukentlige turer, mener selskapet at folk selv må bestemme om de vil reise eller ikke. TUI er overbevist om at det er marked for disse turene til Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura.

Reise-advarsel

Også i Norge gjelder er reise-advarsel til Spania, og denne er nylig blitt forlenget fra oktober til 15. januar. Hos TUI i Norge er man usikker på når det kan komme en åpning for å gjenoppta Spania-trafikken:

– Vi ønsker ikke å spekulere i når situasjonen vil endre seg, men vi har erfart at ting kan endre seg raskt og ingenting er utelukket. Vi følger med og vi tilpasser tilbudet vårt løpende, sier Aspengren.

Skyhøyt over grensen

TUIs konkurrent Ving har de siste ukene ligget ute med tilbud om reiser til Kanariøyene fra 24., oktober. Onsdag har selskapet utsatt de første reisene til 19. desember.

Norske helsemyndigheter har satt en grense på 20 smittede per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene for å sette gul farge på et land. Den situasjonen har ikke Spania vært i på Folkehelseinstituttets smittekart over Europa siden i midten av juli.

Onsdag ligger landet på et smittetall på 329 smittede per 100 000 innbyggere. Dette er i særklasse høyest av alle de mest populære ferielandene for nordmenn. Et annet aktuelt land, Hellas, ligger til sammenligning på 40 smittede, det er 11 mer enn her i Norge.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles