Satser på Syden-reiser innen en måned

Landets største pakkereisearrangør, Ving, satser på reiser til Syden om en måned. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Landets største pakkereiseselskap, Ving, har ikke gitt opp håpet om å kunne sende nordmenn på charterferie til de mest populære vinterreisemålene i høst og vinter. Apollo venter til nærmere jul.

Selv om det mest aktuelle ferielandet for solferiereisende nordmenn vinterstid – Spania – fortsatt er farget rødt, holder Vings-sjefen døren åpen for at det kan bli reiser dit utover senhøsten:

Oppstarten utsatt

– Flyvningene er beregnet å starte i løpet av en måned og nivået på smittetallene i Spania farger kartet rødt. Vi følger som alltid utviklingen nøye og agerer deretter, sier Marie-Anne Zachrisson i Ving til flysmart24.

På Vings nettsider er det fortsatt mulig å bestille reiser til Gran Canaria fra 24. oktober og til naboøya Tenerife fra 20. desember. Ving har utsatt oppstart for begge destinasjonene i forhold til planene tidligere i høst.

Tidligere lå også turer til Kapp Verde-øyene ute, men disse er nå trukket tilbake.

– Utbudet av charterflyvninger med Ving er kraftig redusert i høst før jul. Vi mener at det fortsatt er mange nordmenn som lengter etter muligheten å igjen få oppleve sol, varme og deilig ferieliv. Så snart det åpner opp for å reise igjen så står vi i Ving klare å ønske våre gjester velkommen tilbake. sier Zachrisson.

Knallrødt

Utfordringene blir smitte-situasjonen i det aller viktigste vinterferie-landet Spania. Landet er blodrødt på Folkehelseinstituttets smittekart over Europa, der grensen for å endre farge til gul er på ikke mer enn 20 smittede per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene.

Selv om det er store lokale variasjoner, ligger Spania per onsdag på 314 smittede per 100 000, og tallet for Spania har økt fra dag til dag den senere tiden. Det innebærer også at norske myndigheter advarer nordmenn mot å reise til landet, hvis man ikke kan si at det er en nødvendig reise.

Mest realistisk

Hos Apollo har man ikke lagt opp til vintersesong-start før den 11. desember, og da med turer bl.a. til De Forente Arabiske Emirater og til Kanariøyene.

– Det er det vi tenker er det mest realistiske med tanke på smittesituasjon og regjeringens reiseråd. Per nå er det naturligvis for tidlig å kunne si noe om det blir mulig, alt avhenger av faktorer vi dessverre ikke har noe kontroll over. Men vi velger å forholde oss optimistiske slik vi gjorde i sommer, og håper situasjonen bedrer seg. Desember er tross alt noen måneder frem i tid, sier Apollo-sjef Erik Haug.

Samarbeider

På Kanariøyene har antall tilfeller av covuid-19 etter hvert stabilisert seg og gått ned den siste tiden. Øygruppen fikk en økning på sensommeren, etter at de lenge hadde vært blant de områdene i Spania med færrest andel korona-smittede.

Spanske turistmyndigheter – Turismo de Canarias – har dessuten jobbet overfor Ving i Norden om å skape mulige reisekorridor mellom de to områdene, Norden og Kanariøyene.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles