Dette er Norwegians krise-program fremover

Ruteopplegget for Norwegian i vinter er nå klart. Hovedsatsingen skjer i og fra Norge. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Norwegian har nå gjort klar for selskapets satsing i ukene fremover. Selv om man beholder mange utenriksruter, er det en åpenbar satsing på norsk innenriks. Dermed følger selskapet opp sine egne forsikringer om at oppbyggingen av «nye Norwegian» skal skje fra det norske markedet.

Det er nettstedet Routes Online, som har spesialisert seg på opplysninger om nye flyruter, som har satt sammen en oversikt for Norwegian og som i første omgang gjelder for oktober.

Klar satsing

Hovedsatsingen skjer mellom de fire store byene Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim. Fra Oslo til Bergen skal selskapet fly 55 ganger i uken, til Stavanger 49 ganger i uken og til Trondheim 48 ganger.

Til Tromsø og Evenes 19 ganger i uken, til Bodø 18 ganger og til Alta og Kirkenes begge 6 ganger ukentlig.

Ellers: Til Ålesund 15 ganger, og til Haugesund, Molde og Kristiansand alle 12 ganger. Tromsø får 3 ukentlige avganger til Longyearbyen, og Bergen får 2 ukentlige til Harstad-Narvik (Evenes) og Tromsø.

Barberer Spania-satsingen

Utenriks: Spania-satsingen blir kraftig dempet i forhold til en normal sesong. Fra Oslo skal Norwegian fly til Alicante og Malaga henholdsvis 4 og 3 ganger i uken. Til Las Palmas blir det 2 ukentlige avganger, mens det ikke blir noen rute til Barcelona eller Palma de Mallorca fra Oslo i vinter.

Bergen og Stavanger får rute til Alicante 1 gang i uken, mens det blir en ukentlig avgang fra Sola til Malaga. Til Antalya i Tyrkia satser selskapet på en ukentligtur fra Oslo. Fra Trondheim det er satt opp 2 avganger til Riga, hovedstaden i Latvia, i uken.

De normalt tunge rutene fra Oslo til København og Stockholm er kuttet ned til en avgang daglig gjennom uken.

Storbyruter er også kraftig redusert. Fra Oslo til Berlin skal det gå Norwegian-fly 6 ganger i uken, London og Krakow skal ha 4 avganger, til Paris 2 ganger, Hamburg 3 ganger, Gdansk 2 ganger, Edinburgh 2 ganger og Beograd 2 ganger i uken.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles