Matservering på SAS – men ikke fra Norge

Ingen servering for SAS-kundene fra Oslo. Kun de som reiser til og fra København får servering. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Så lenge korona-krisen har lammet verdens luftfart, har SAS vært blant de selskapene som har stanset all servering av mat og drikke om bord på sine fly. Nå melder selskapet at det fra i dag, torsdag, gjenopptar denne servicen.

Det gjelder imidlertid ikke på norske ruter. Når selskapet starter med en begrenset ombordservering igjen har man besluttet at dette skal gjelde utelukkende på fly til og fra København.

Knekkebrød

Fra Oslo vil det derimot være verken vått eller tørt å få tak i om bord, selv om de fleste Europa-ruter fra Gardermoen varer mye lenger enn tilsvarende ruter fra Kastrup.

– Vi ser et klart ønske om og behov for servering om bord, spesielt på lengre flyvninger. Tilnærmingen vår er å innføre mer servering om bord steg for steg, og starter med flyvninger til og fra København på ruter over 80 minutter, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til flysmart24.

Han sier samtidig at det kan bli ytterligere endringer:

– Vi følger med på tilbakemeldinger fra både passasjerer og ansatte, før vi tar en avgjørelse om servering på innenlandsrutene i Norge, sier han. 

Når SAS nå gjeninnfører servering skjer det på flyvinger innen EU. I tillegg til at serveringen er begrenset til flyreiser fra København, må de også varer i mer enn 1 time og 20 minutter, skriver selskapet på sine nettsider.

Frokost

For de som reiser i Plus, som er SAS’ «business class» innen Europa, blir det servert en frokostpakke for reiser som starter før klokken 09 om morgenen. Ellers utover dagen blir det servering av polarrull.

For reisende på økonomi-billett innen Europa og som også flyr over 80 minutter, blir det mulig å få kjøpt pakker med knekkebrød og brus. Servering av alkohol-holdige drikker blir fortsatt ikke tillatt, uansett billettype.

Også fra Norge hos Norwegian

I motsetning til SAS har Norwegian allerede gjenopptatt matservering om ord på sine fly, på flyvinger som varer mer enn 2 timer og 15 minutter. Det omfatter mange Europa-ruter, og alle som går til og fra landene langs Middelhavskysten.

– Våre kunder kan kjøpe drikke og snacks på slike internasjonale flygninger. Serveringstilbudet om bord består av flere typer snacks, som cashewnøtter, sjokolade og ferdigsmurt knekkebrød. Drikkemenyen inkluderer vann, brus, juice, kaffe, te, øl og vin, opplyste kommunikasjonsrådgiver Christer Baardsen i Norwegian til flysmart24 for noen uker siden.

Det er ingen servering på innenriksruter. Derimot har Norwegian også åpnet for forhåndsbestilling av mat på internasjonale flyvninger som er over 2,5 timer lang.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles