Mot full stopp i utenlands-reiser, viser undersøkelse

Nordmenn skal ikke reise til utlandet frem til sommeren, viser ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Norwegian

Det går i retning av full stans i nordmenns reiser til utlandet. En ny undersøkelse viser at bare åtte prosent av de spurte sier at de har planer om å reise ut av landet i høst eller vinter.

Det er en markedsundersøkelse som Norstat har gjort for Finn Reise/Schibsted som viser dette bildet. Den levner ingen tvil om at folk i dag anser det som usannsynlig at de vil ta turer utenfor landets grenser før og etter nyttår, på grunn av smittesituasjon.

Stor usikkerhet

Under normale omstendigheter har høsten og vinteren betydd stor reiseaktivitet både på storbyferier og avslappende opphold på typiske solferier.

Korona-pandemien har gjort at dette garantert ikke blir tilfelle denne gangen.

– Hovedårsaken er at nordmenn ikke ønsker å utsette seg selv eller andre for smittefare. Samtidig sier mange at det for stor usikkerhet knytte opp til reiseråd og hvilke land man kan reise til, sier kommersiell direktør for Finn Reise, Terje Berge, til flysmart24.

Vil holde seg

Hvis folk gjør som de sier i undersøkelsen, er dette også en klar beskjed til reiseindustrien. Beskjeden er at dagens situasjon med liten etterspørsel etter billetter til utlandet, ikke vil endre seg med det første.

– Det er stor sannsynlighet for at tendesen vil holde seg lenge. Samtidig er det å reise plutselig blitt så komplisert på grunn av reiseråd som endrer seg hele tiden og ulike land som krever ulike påbud. Det har blitt vanskelig å følge med på alt, mener Berge.

Tvunget til Norge-ferie

Han mener at det kun er utvikling av en godkjent covid-19 vaksine som kan endre bildet og føre til økt reiseaktivitet på litt lengre sikt. I dag er det salget av billetter til reisemål innlands som dominerer fullstendig salgsstatistikken, og det vil fortsette slik en god stund fremover.

-Mange blir jo «tvunget» til ferie i Norge, om man skal ha ferie. Salget av båter, bobiler, hytter og feriehus gir grunnlag for å tro at også neste sommer blir Norge-ferie, om ikke korona-situasjonen er løst, mener Terje Berge.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles