Nå er det igjen mat, øl og vin å få på flyturer

Norwegian har gjeninnført servering på deler av sitt rutenett. Dette arkivbildet er fra tiden før koronaen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

De strenge begrensningene på servicen på flyene er gradvis i ferd med å forsvinne. Mens SAS holder fast på stans av all servering om bord på alle flyvinger innen Europa, har Norwegian nå åpnet for servering.

Det er godt over fem måneder siden sist. All servering har vært fjernet siden midten av mars. Både SAS og Norwegian besluttet å stanse all servering for å hindre unødvendig aktivitet inne i flyene og begrense kontakten mellom ansatte og passasjerer.

Nå følger Norwegian etter

Enkelte andre europeiske selskaper har etter hvert gjeninnført en viss om bord-servering. Det er dette Norwegian har valgt å følge.

Det innebærer at det nå er mulig å få kjøpt både mat, snacks, øl og vin på flyturer som varer over 2 timer og 15 minutter. Denne fristen gjør at det ikke blir servert noe på flyene innen Norge. Det er heller ikke mulig å bestille på forhånd, for å nyte om bord, når man reiser innenriks.

Dette får du kjøpt

Skal du derimot reise ut av Norge – til for eksempel reisemål i Spania, Frankrike, England eller Island – åpner det seg nå muligheter hos Norwegian:

– Våre kunder kan kjøpe drikke og snacks på slike internasjonale flygninger. Serveringstilbudet om bord består av flere typer snacks, som cashewnøtter, sjokolade og ferdigsmurt knekkebrød. Drikkemenyen inkluderer vann, brus, juice, kaffe, te, øl og vin, opplyser kommunikasjonsrådgiver Christer Baardsen i Norwegian til flysmart24.

Godt mottatt

I tillegg til å kunne handle direkte fra serveringsvognene på flyene, har selskapet også åpnet for muligheten til å forhåndsbestille mat. Dette gjelder for internasjonale ruter som varer over 2,5 timer.

Baardsen sier at muligheten for igjen å kunne kjøpe mat og drikke om bord, har blitt godt mottatt av de reisende. Han gjør likevel oppmerksom på at tilbudet kan bli endret:

– Våre kunder setter pris på at vi har et serveringstilbud om bord, og vi lytter til de tilbakemeldingene vi får og evaluerer tilbudet vårt fortløpende. Dessverre er situasjonen for luftfarten fortsatt svært usikker som følge av koronaviruspandemien, og det gjør det krevende å planlegge. Det er foreløpig ikke besluttet hvordan tilbudet blir etter 25. oktober, sier Baardsen.

Følger ikke etter – ennå

Hos konkurrenten SAS er det foreløpig ingen planer om å åpne for servering om bord på andre flyvinger enn de oversjøiske til USA og Asia:

– Dette er et spørsmål som er til løpende vurdering, sier pressesjef John Eckhoff i SAS og viser til de reglene som selskapet innførte etter utbruddet av korona-pandemien.

Det betyr null servering på europeiske ruter, med unntak for en liten flaske vann som blir lagt i setene på flyvinger over 2,5 timer.

Beslutningen om å stanse servering ble i sin tid tatt av Norwegian og SAS på eget initiativ. Folkehelseinstituttet har overfor flysmart24 gjort det klart at det ikke har gitt en anbefaling om å stanse servering av mat og drikke, men har anbefalt at dette skal kunne skje ved for eksempel innpakket mat i porsjoner.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles