Åpner flyplass-tilbudet etter fem måneders stenging

Lørdag er det klart for lounge-åpning for SAS på Gardermoen. Det er Anita Røsaasen som er sjef for loungene. Arkivfoto: Knut-Erik Mikalsen

Denne helgen får vi nok et tegn på at norsk flytrafikk er på langsom vei tilbake: Da gjenåpner flyselskapet SAS en av sine flyplass-lounger, som har vært stengt siden koronakrisen kom i mars.

Det er innenriks-loungen på Oslo Lufthavn som slår opp dørene lørdag klokken 06.30. SAS har tre lounger på Gardermoen.

Ikke tilfeldig valg

Selv om utenrikstrafikken lider under strenge reiserestriksjoner i de fleste europeiske land, er det et lyspunkt ved at flytrafikken innen Norge holder seg bra. En viktig del av SAS’ innlands-produkt er vært flyplass-loungene. De viktigste her i landet finner man på Gardermoen.

I fem måneder har dette tilbudet vært stengt ned. Nå skal kundene igjen få muligheten til å korte ned ventetiden med en kopp kaffe, litt mat og muligheten for å slappe av i rolige omgivelser i loungene.

– Kundene vil møte en del endringer i forhold til hvordan loungene var før pandemien. Vi skal sikre alle et tilbud som både tar hensyn til reisendes behov for service og deres krav til smittevern, sier lounge-ansvarlig for SAS i Norge, Anita Røsaasen, til flysmart24.

At SAS har valgt seg lørdag som åpningsdag, er ikke tilfeldig. Dette er en reisedag uten det store trykket. Derfor passer det ifølge Røsaasen godt å se hvordan det gjenåpnede tilbudet blir tatt imot på en slik dag.

– Det gjenstår å se hvor stor etterspørselen vil bli. Rutetilbudet er jo mye mindre enn før, og det vil nok gjenspeiles i antall gjester hos oss. Nå vokser innenrikstrafikken mest. Samtidig er det lengre ventetid for de som må bytte fly. Mange vil nok foretrekke å oppholde seg et sted hvor de unngår trengsel. Derfor tror vi behovet for en lounge er her nå, sier Røsaasen.

Noe er forandret…

På grunn av smittevern-tiltakene vil publikum møte en endret meny både når det gjelder mat og drikke.

Buffeten er begrenset, og det vil bli mer ferdig påsmurt mat og flere porsjons-retter. Utvalget av drikke er stort sett som før, men det vil ikke bli serververt alkoholholdige drikker.

Dette er et prinsipp SAS har valgt å følge for all sin service, både på bakken og om bord på flyene.

De som har satt pris på nytraktet kaffe fra loungens barista, en av innenriksloungens mest populære tilbud, må også smøre seg med tålmodighet. Det tilbudet vil ikke bli åpnet ennå.

..men noe er som før

Derimot skal alle de som setter pris på en porsjon havregrøt til frokost, få sitt behov dekket. Denne serveringen vil bli omfattet med ekstra smittevern-tiltak. Så blir det varm suppe på ettermiddagene, slik som praksis var før.

– På grunn av tiltak vi er pålagt av helsemyndighetene vil kapasiteten være halvert i forhold til før. Vi må sørge for at det er en meter avstand mellom gjestene, og har derfor blokkert en del stoler. Ellers vil folk se at det er rikelig med antibac-stasjoner her, sier Røsaasen.

Hun sier at SAS vil slippe inn folk så langt er det plass, men at reisende må være forberedt på at det kan bli fullt.

Så langt plassen tillater

– Vi følger de vanlige reglene for åpningstider. Vi åpner en time før første SAS innenriks-flyvning, og vi stenger en halv time før siste avgang for kvelden. Nå er det mindre trafikk enn før, derfor vil åpningstidene være litt preget av det, sier Røsaasen.

Loungen er åpen for SAS og Star Alliance-reisende med diamant- eller gullkort, og ellers de som har en dagsaktuell Plus-billett. Innenrikslongen ligger slik til at både de som reiser ut av Norge og de som reiser innenriks kan benytte seg av tilbudet.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles