Massiv prisdumping – billetter for under femtilappen

Ryanair har satt i gang et massivt billigsalg på flybilletter fra tirsdag. Foto: Ryanair/©francescomoro

Det irske lavprisselskapet Ryanair har tirsdag morgen lagt ut et massivt billigsalg på flybilletter. Nå går billettene for 49 kroner, over hele rutenettet – inkludert alle norske ruter.

Det har fra flere hold vært spådd at flybillettene kom til å bli mye dyrere som følge av korona-krisen. Det har sjefen for det største lavprisselskapet, Ryanair-topp Michael O’Leary, bestridt.

Begrenset tid

Nå legger selskapet ut en million billetter for bare 49 kroner én vei, og det gjelder også alle norske ruter. Salget skal vare i 48 timer, skriver selskapet på sine nettsider.

Billett-tilbudet gjelder på begge rutene fra Oslo Lufthavn, til London-flyplassen Stansted og til Vilnius.

Fra Sandefjord Lufthavn Torp gjelder tilbudet til Alicante, Gdansk, Katowice, Krakow, London, Malaga, Manchester, Milano, Poznan og Wrolaw.

Dette salget gjelder reiser som gjennomføres i september og oktober.

Må fylle flyene

Hos Finn Reiser er kommersiell direktør Terje Berge ikke overrasket over det massive billigsalget. Han tror forklaringen er at Ryanair, i likhet med andre selskaper, trenger å fylle kabinene sine igjen, etter som nye restriksjoner har ført til færre passasjerer de siste ukene:

– Tilbudet gjenspeiler svikten i etterspørselen men også styrken og fleksibiliteten til Ryanair som nå ser muligheten til å ta markedsandeler, sier han til flysmart24.

Han sier at Ryanair på denne måten får fylt opp flyene sine:

– Alternativet er å la flyene stå på bakken. Dette viser at etterspørselen i Europa i høst er lav. Ryanair-tilbudet får liten effekt i Norge. De fleste destinasjoner er røde. Selskapet satser på å få inn penger i kassen, sier han.

Har kuttet ruter

Som en følge av den senere tids smitteoppblomstring over store deler av Europa, har mange valgt å avstå fra å reise. Dette har igjen rammet flyselskapene. Fordi de så en økt etterspørsel etter billetter i juni og juli, økte mange sitt rutetilbud.

Den nye smittebølgen over hele Europa har truffet luftfarten med stor kraft. Et av de selskapene som raskt besluttet å kutte ruter, var nettopp irske Ryanair. Det besluttet å kutte hver femte flyvning i september og oktober.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles