Turister risikerer å bli sendt rett hjem igjen

Kypros er et populært feriemål for nordmenn. Nå har det kommet strenge ankomst-regler. Foto: TUI

Torsdag endret Utenriksdepartementet advarselen mot å reise til et av de mest populære norske charterferie-målene – Kypros. Det betyr at nordmenn som reiser dit, vil slippe innreisekarantene ved hjemkomst fra midnatt, natt til lørdag av.

Vær imidlertid oppmerksom på at nordmenn, og alle andre turister, risikerer å bli sendt rett hjem igjen hvis de ankommer landet uten et obligatorisk utfylt skjema.

Bot for å glemme

Turistene vil møte et Kypros som har laget strenge regler for ankomst etter at covid-19 pandemien rammet øya i det østre Middelhavet.

Ankommende turister må ha fylt ut et personlig skjema før de lander på flyplassen. De som glemmer dette obligatoriske skjemaet – Cyprus Flight Pass online – vil i beste fall få en bot på 300 euro – rundt 3 000 norske kroner.

De uten ferdig utfylt og godkjent skjema og som ikke kan gjøre opp for boten der og da, blir snudd på flyplassen og må reise hjem med samme fly som de kom med, ifølge Financial Mirror.

Spore opp

Skjemaet, som må sendes inn minst 24 timer før flyavgang, skal inneholde opplysninger som gjør det mulig å komme i kontakt med den enkelte turist dersom man oppdager et korona-utbrudd på hotell eller reisemål.

Når skjemaet er sendt inn med opplysninger om flyselskap, reisetidspunkter og hvilket land innehaveren kommer fra, skal man forevise kvitteringen for godkjent skjema ved ankomst.

Myndighetene advarer også mot ethvert forsøk på å jukse. De viser til at de har kommet over tilfeller der folk har forsøkt å bløffe om hvilket land de kommer fra. I slike tilfeller blir de som gjør dette, automatisk tiltalt, og må regne med å måtte innta rettssalen i stedet for solsengen på stranden.

Dokumentet som skal fylles ut, finner du her.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles