Nektet å sitte ved siden av en kvinne – hun måtte flytte

Det britiske lavprisselskapet EasyJet må møte i retten etter to episoder om bord på selskapets fly. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det britiske lavprisselskapet EasyJet er saksøkt av en kvinne som måtte flytte fra setet hun hadde betalt for fordi passasjerene i nabosetene nektet å sitte ved siden av henne i flyet. To ganger har kvinnen opplevd dette, og i begge tilfellene dreide det seg om ultra-ortodokse jøder.

Nå blir det rettsak. Den aktuelle kvinnelige passasjeren, den 38 år gamle Melanie Wolfson, er født i Storbritannia men bor i Tel Aviv.

Ikke fysisk kontakt

Hun mener EasyJet bryter israelsk lov når de tillater seg å la ultra-ortodokse menn få gjennomslag når de krever å få fjernet kvinnelige passasjerer fra nabosetet, skriver avisen The Independent.

Ifølge den ultraortodokse jødedommen er fysisk kontakt mellom menn og kvinner forbudt med mindre de gift, eller i alle fall nære slektninger med hverandre.

Wolfson reagerer sterkt på at de kabinansatte tydeligvis er instruert til å løse slik situasjoner ved å flytte på kvinnene. Denne praksisen vil hun nå ha slutt på, og krever også en erstatning på 66 400 israelske shekels, rundt 170 000 norske kroner.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles