Flytogets nye tilbud nesten dobbelt så dyrt som Vy

Flytoget har introdusert en helt ny billettype - hentebilletten. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Flytoget har lansert et nytt billett-tilbud for de som skal en kjapp tur til Oslo Lufthavn. Nå kan du kjøre frem og tilbake på samme billett. Det er et godt tilbud for de som foretrekker Flytoget, men fortsatt vil det være klart billigst å ta konkurrenten Vy.

Flytogets nye takst heter «hentebillett,» og togselskapet skriver på sine nettsider at dette er et tilbud til bl.a. de som skal til Gardermoen for å hente noen. Den er selvsagt like aktuell for de som skal følge noen på avreisen.

Prisene

Normalt måtte disse ha løst to én veis-billetter. Som følge av det nye tilbudet slipper disse nå med å kjøpe den ene billetten.

Den kan aktiveres (valideres) to ganger innenfor en periode på tre timer. Billettprisen fra Oslo til flyplassen er da 198 kroner, som tilsvarer en fullpris voksen-billett.

Hos konkurrenten Vy koster en tur/retur-reise fra Oslo S til Gardermoen 109 kroner. Denne billetten er gyldig nesten like lenge som Flytogets. Du må returnere innen 2,5 timer fra første avgang, for å kunne reise på samme billett tilbake.

For de som bor i Oslo og allerede har månedskort på Ruter, er prisfordelen med Vy enda større. Da kommer lokal billett-takst til fradrag. Prisen for en tur/retur innenfor 2,5 timer blir da 72 kroner.

Prisfordel

Prisfordelen har gjort at Vy har blitt et mye brukt alternativ for de som skal reise fra Gardermoen. Fordelen med Flytoget er at det har flere avganger enn Vy, med sine opptil fem i timen de viktigste periodene gjennom dagen. Vy har tre.

De bruker omtrent like lang tid til flyplassen. Flytoget bruker, med stopp på Lillestrøm, 22 minutter på turen. Vys tog, som stanser samme sted, bruker ett minutt lenger tid – 23 minutter.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles