Erik reiste til samme feriemål i 30 år – så kom koronaen

Dette er favroitt-ferien for Erik Stubbom, på Montebello på Gran Canaria. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Erik Stubbom har alltid vært en reiseglad herremann, og hvert eneste år har hatt et fast reisemål som har lokket mer enn noen andre. Slik har det vært i mer enn 30 år nå.

Så kom korona-pandemien. Da ble tradisjonen brått slutt.

– Jeg skal nedover igjen, og har bestilt billetter til våren. Da skal mine faste turer bli gjenopptatt igjen såfremt det er mulig, sier Stubbom til flysmart24.

Stedet han snakker om er et lite tettsted på sørvestsiden av Gran Canaria. Puerto Rico har med årene blitt en slags hovedstad for nordmenn som reiser til Kanariøyene.

Alltid tilbake

Gran Canaria er bare fem-seks timer unna Norge med fly. Øya har et varmt og stabilt klima, og har til nå vært et billig reisemål på grunn av sterk konkurranse mellom reiseselskapene.

Titusener av nordmenn drar rett til sørvest-siden som blir omtalt som det mest solsikre området av øya.

Det har også Erik Stubbom gjort. I 30 år, til samme tid to ganger hvert eneste år – siste uke i februar og siste uke i oktober.

Ikke bare reiser han til det samme stedet. Han har i disse tiårene bodd på det samme hotellet – Montebello.

Det stopper ikke der heller, også det samme rommet. 609. Der henger det norske flagget på balkongen når Nittedal-mannen er på besøk.

Klar for ny tur

Han rakk turen i vår, men den planlagte turen denne høsten ble stanset av korona-krisen. Ving, som han alltid reiser med, kansellerte alle reiser i likhet med de andre pakkereise-selskapene i Norge.

Dermed ble over 30 års tradisjon med to årlige turer stanset.

Men Erik Stubbom gir ikke opp håpet. Selv om det ikke ser direkte lyst ut for tur i vår heller, satser han likevel og håper at vaksinen skal ha gjort susen for ham og alle andre:

– Jeg har bestilt ny tur i februar, så får vi se om det går. Hvis ikke, blir det nok i oktober neste år. Jeg har hatt kontakt med staben der nede i den tiden det har vært stengt. Litt tragisk ikke å få reist, og sikkert for mange andre også. Men per i dag er det ingen hensikt å reise. Vi for håpe at det ordner seg etter vært og om ikke alt for lang tid, sier Stubbom.

Bagasjen overvintrer

Hotell Montebello har blitt Eriks hytte. Mens andre kjører til den samme hytta helg etter helg etter helg, har Erik funnet sin favoritt oppe i åssiden i Puerto Rico.

Ikke rart Stubbom og kona har sine faste plasser i spisesalen på hotell Montebello. Han har fått sin egen stol. «Abuelo» står det på stolen. Bestefar.

Eriks besøk er så faste at han lagrer en del bagasje på hotellet også mellom turne, så slipper han å drasse de samme tingene med seg nedover år etter år.

Nitedal-mannen er en ivrig turgåer, og liker å vandre rundt i fjellene på øya. Flotte turstier ut fra Puerto Rico gjør dette stedet etter hans mening til et flott reisemål, i tillegg til at det er solsikkert og varmt hele tiden.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles