Direkte-charter til Thailand og Mexico – solgt første dag

Plyaya del Carmen blir lettere tilgjengelig når TUI setter opp direktefly til Cancun til vinter. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Charterselskapene har tro på at vi skal kunne reise lang når neste vinter kommer. Derfor har TUI nå satt opp direktefly fra Oslo til både Thailand og Mexico på tampen av året.

Mens chartervirksomheten i Europa ennå ikke har kommet i gang igjen, er TUI frempå med sine to nyheter som selskapet mener det vil være marked for.

Nyheten ble sluppet fredag. Det førte til en umiddelbar reaksjon:

– Vi har allerede fått inn bookinger til både Mexico og Thailand, det er godt å se. Nordmenn drømmer om litt mer eksotiske reisemål, sier Nora Aspengren, kommunikasjonssjef i TUI, til flysmart24 lørdag.

Vil ut av Europa

Hun sier at selskapet har stor tro på at reiserestriksjonene vil justeres og at nordmenn vil kunne reise også ut av Europa i 2021.

Selskapet tar sikte på å bruke fly av typen Boeing 787 Dreamliner til disse stedene. Dette er samme type langdistansefly som Norwegian har brukt på sine langdistanse-ruter.

– Det er fantastisk å se reiseoptimismen blomstre, og vi vet at dette er noe ferielystne nordmenn vil sette pris på, mener Aspengren.

Den første avgangen til Cancun og Mexico går den 17. november, så Phuket fra den 2. desember og deretter Krabi den 17. desember. Det blir tre avganger til alle tre reisemålene.

Hit går turene

I Mexico kan nordmenn velge i flere ulike reisemål på Yucatán-halvøya.

Det gjelder steder som den eksotiske øya Isla de Holbox. I tillegg byr TUI på fire steder langs Riviera Maya som kystbyen Cancún, Playa del Carmen, Akumal og Puerto Morelos.

I Thailand dreier det seg om turer til Khao Lak, Phuket, Krabi og Koh Samet, alle kjente steder for Thailand-farere.

Fordi den pågående korona-smitten gjør alle fremtidige turer mer usikker, kan reisende bestille en såkalt trygghetspakke. Det vil gi kunder krav på å få reisen refundert ved kansellering som følge av bl.a. reiseråd.

Vil ta lengst tid

Det er knyttet stor usikkerhet til hvor raskt markedet for langdistansefly vil ta seg opp igjen etter korona-stansen.

Analytikere som følger luftfarten mener at det er innenlandsruter og Europa-trafikken som kommer til få den raskeste veksten, og at det vil ta noe lenger tid å for publikum å ta steget og reise til andre verdensdeler igjen.

Av de aktuelle destinasjonene er det bare Norwegian som tidligere har hatt direkterute. Den gikk fra Oslo Lufthavn til Krabi. Til Mexico er det bare charter-selskap som tidligere har hatt direktefly fra Oslo.