Reisende vil bli temperatur-sjekket før de slipper inn

Mange flyplass-lounger er åpne for andre enn de med gullkort, som her i Málaga. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det å svippe innom en flyplass-lounge er under normale omstendigheter et hyggelig innslag på en flyreise.

Smitte-situasjonen gjør imidlertid at den opplevelsen blir noe annerledes enn før.

Både flyselskaper og private selskaper eier og driver slike lounger der det serveres mat og drikke i rolige omgivelser, og ofte godt skjermet fra den masete stemningen i terminalene.

Det kan bli et viktig smittevern-tiltak for mange på reisefot.

Har vært stengt

Priority Pass heter et av de største og uavhengige tilbyderne av lounger for de som ikke har gull- eller diamantkort hos noen flyselskap, eller som reiser på billett som gir adgang til dette tilbudet.

Her kan hvem som helst med gyldig flybillett betale seg inn i en av selskapets over 1 300 lounger verden over. For oss nordmenn ligger de nærmeste på bl.a. på flyplassene i København og Stockholm.

Nå har selskapet sendt ut en melding til alle sine brukere etter hvert som stadig flere av loungene nå åpnes opp igjen. Mange har vært stengt lenge som følge av passasjersvikten som korona-krisen har sørget for.

Blir temperatur-sjekket

I den nye retningslinjene fra Priority Pass blir besøkende gjort kjent med at de må risikere å bli målt temperaturen på før de slippes inn.

Dette for å hindre at besøkende med feber, og som kan være potensielle smittebærere, slipper inn.

Selskapet har også erstattet buffeten og har lansert en ny app, som gjør at de besøkende i stedet for å bevege seg rundt i loungen kan bestille maten fra plassen der de sitter.

Folk blir også advart mot å ta med seg mat på farten ut, for å unngå all unødvendig ferdsel og trengsel.

Oslo-lounger stengt

De som har skaffet seg adgangskortet til loungene, blir bedt om å laste ned medlemsbeviset og slik sørge for å kunne bruke den digitale inngangs-muligheten.

På Oslo Lufthavn fins ingen Priority Pass-lounge, kun en OSL Lounge og lounger i regi av SAS.

SAS-loungene på utenriks-terminalen er stengt, mens loungen på innenriks har vært åpen noen måneder nå med begrenset service.

Bl.a. er matserveringen for tiden stanset, og det har ikke vært servert alkohol der siden loungen åpnet i september i fjor etter å ha vært stengt i fem måneder.