Ny app gir informasjon om alle smitte-regler på flyreisen

Appen fra Airbus skal være et hjelpemiddel for flyreisende, og gi informasjon om både ut- og hjemreise. Foto: Airbus

Den europeiske flyfabrikken Airbus har nå lansert et hjelpemiddel som er ment å gjøre din neste flyreise mye enklere. Ved hjelp av en ny app skal reisende få alle opplysninger om smitteregler dit reisen går.

Applikasjonen heter Tripset, og er laget for å rydde opp i jungelen av nye og stadig skiftende bestemmelser som flyreisende må forholde seg til.

Covid-19 situasjonen har gjort en flyreise til en komplisert affære, der norske og internasjonale regler endres i ett sett. Det gjør det vanskelig å finne eksakt hvilke regler som gjelder for reisen, reglene kan endres så å si over natten.

All nødvendig informasjon

Nå er det altså hjelp underveis:

På Tripset skal alle opplysninger om ulike lands myndigheters stadig oppdaterte veiledninger samles inn.

På appen, som er gratis, vil all informasjon kunne finnes om den aktuelle smittesituasjon på stedet og hvilke smittevern-tiltak som gjelder.

Appen gir informasjon ikke bare om reglene som gjelder for reisemålet passasjeren skal til, men i samme søk også reglene for returen. Den viser bestemmelsene også på utgangspunktet for reisen.

Blir oppdatert

– Slik hjelper appen folk med å optimalisere reisingen for å gjøre den så trygg som mulig, skriver Airbus i sin presentasjon av den nye appen.

Flyfabrikken forsikrer at informasjonen i appen skal være til å stole på:

– Appen gir den nyeste og mest relevante oppdaterte informasjonen som dekker alle aspekter av flyvningen. Alt fra planlegging, bestilling, innsjekking til forhold mens du er om bord og på destinasjonen, lover Airbus-fabrikken.

Flere kilder

Appen er bygd opp ikke ulikt en søkemotor for flyreiser, og samler inn informasjon fra flere kilder.

Dette gjelder bla. retningslinjer fra offentlige nettsteder og ambassader om forhold i landene. Det gjelder også restriksjoner og krav til de som ankommer, sammen med opplysninger om helsetiltak som er iverksatt av flyselskaper og flyplasser.

En annen viktig funksjon er grensestatusen til destinasjoner over hele verden – om de er åpne, begrensede eller lukkede. Appen gir også forslag til bakketransport på avreise- og ankomststedene, for eksempel de ulike transport-alternativer til og fra flyplasser.