Innfører ny «miljø-grense» for innsjekket bagasje

De som vil reise lett og miljøvennlig, får et nytt tilbud fra spanske Iberia. Foto: Madrid Aeropuerto Barajas

Stadig flere flypassasjerer satser på å reise med kun håndbagasje på grunn av høye gebyrer for innsjekket bagasje. Nå har spanske Iberia innført en ny vektgrense for de som ønsker å reise lett, men likevel sjekke inn bagasje.

Blant flyselskap flest er 23 kilo en vanlig standard grense for bager og kofferter som må sjekkes inn.

Den nye grensen som Iberia innfører på sine Europa-ruter er på 15 kilo, og da er det noen euro å spare for passasjerene på å begrense seg.

Miljø-begrunnelse

Denne bagasjen koster fra 13 euro – tilsvarer 135 norske kroner – mens inntil 23 kilos innsjekket bagasje koster 18 euro, eller tett på 190 norske kroner. Den endelige prisen er avhengig av destinasjon.

Selskapet begrunner den nye og lavere grensen ut fra miljøhensyn:

Selskapet skriver i en melding at de innfører denne vektgrensen kan inspirere folk til å reise lettere og redusere karbonavtrykket etter seg, kan få et alternativ til standard-grensen.

På den andre delen av skalaen innfører selskapet også et alternativ for de som reiser med mye bagasje.

På Oslo-ruten

Her innfører selskapet en ny vektgrense på inntil 32 kilo, og den skal det koste fra 35 euro å benytte seg av. Dette, mener selskapet, blir mye billigere enn å betale overvekt.

De nye vektgrensene er tilgjengelige på flyvinger med Iberia, Iberia Express og Iberia Regional/Air Nostrum, og tilbys på alle innenriksavganger og europeiske ruter.

De vil derfor være tilgjengelige også på Iberias rute mellom Oslo og Madrid, en rute mange nordmenn som skal på Spania-ferie benytter seg av. I dag har selskapet et par ukentlige rundturer på denne ruten.