Flybillettsalget fra Norge tok av da Ronaldo tok valget

Cristiano Ronaldo valgte Manchester United. Det førte til boom i salget av flybilletter til byen. Her fra en kamp for Real Madrid. Foto: Shutterstock

Da Cristiano Ronaldo valgte å vende tilbake til Manchester United, var det ikke bare til stor glede for alle tilhengerne av klubben. Det fikk også flybillettsalget fra Norge til Manchester til å ta av, og det skjedde så å si over natten.

Det var nærmest som å slå på en bryter:

– Vi har opplevd en sjudobling i salget av flybilletter til Manchester i forhold til samme periode i fjor. Bestilling av hotellrom har økt enda mer, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til flysmart24.

Han er ikke i tvil om at det er kjøpet av Ronaldo til Ole Gunnar Solskjærs klubb som har har ført til det kraftige salgsoppsvinget.

Mange muligheter

Han mener det er nordmenn som vil oppleve Ronaldo på banen i Manchester som nå hamstrer flybilletter fra Norge til industribyen i nordvest-England.

– Det kan det ikke være noen tvil om. Vi ser at det er akkurat til Manchester folk vil, og økningen dit er helt åpenbar. Til Storbritannia ellers har salget tredoblet seg. Normalt sett en svært god utvikling i seg selv, men det vi ser til Manchester nå overgår alt, sier Berge.

Han forteller at Manchester-etterspørselen kom straks overgangen ble kjent.

Hotellrom-boom

Det er ikke bare flybillettsalget som øker når det gjelder Manchester.

– For hotellovernattinger i Manchester er utviklingen faktisk enda bedre. Her ser vi faktisk en nidobling for den samme perioden, sier Berge. For begges del øker salget fra et lavt nivå.

For reiser fra Oslo fins flere flymuligheter. SAS har direktefly til Manchester fra Oslo Lufthavn som starter igjen fredag 1. oktober. Også Norwegian starter direkte fra samme dato.

Andre reisende velger bl.a. Lufthansa via Frankfurt, eller KLM via Amsterdam.

Gjentar seg

For Berge er det som skjer med Ronaldo nå historien som gjentar seg.

Da Ole Gunnar Solskjær ble ansatt som manager i klubben i desember 2018, førte også det til et av de heftigste flybillettsalgene noen gang.

Salget av reiser til Manchester eksploderte, og det virket til tider som om hele Norge over natten hadde bestemt seg for å reise til Manchester for å overvære den første trener-perioden for nordmannen.

«Det vi ser til Manchester overgår alt»

Terje Berge, Finn Reise. Foto: Finn.no

Den gang merket Berge at bestillingene begynte å ta seg opp allerede fra det øyeblikket det ble kjent at Jose Mourinho ville få sparken som trener for klubben og at Ole Gunnar Solskjærs navn ble brakt inn i spekulasjonene.

– Vi har aldri sett noe lignende, sa Berge til flysmart24 den gang.

Utfordringen med å reise til Storbritannia er korona-bestemmelsene, både på inn- og hjemreise.

På FHIs smittekart er landet nå mørkerødt, det betyr karantenehotell for de som returnerer og som ikke har korona-sertifikat.