Da Solskjær ble manager eksploderte reisebestillingene

At Ole Gunnar Solskjær er tilbake i Manchester United får nordmenn til å strømme til Manchester. Foto: ManU

Ole Gunnar Solskjærs nye jobb som manager for Manchester United har ført til en eksplosjonsartet økning i bestilling av reiser til byen. – Vi har aldri sett noe lignende, sier sjefen for Finn Reise, Terje Berge.

Fra det øyeblikket det ble kjent at Jose Mourinho ville få sparken som trener for klubben og at Ole Gunnar Solskjærs navn ble brakt inn i spekulasjonene, merket man at bestillingene begynte å ta seg opp.

Da det ble klart at Solskjær ville ta over, tok salget helt av. Det skjedde over natten:

– Det er ingen grunn til å tvile på at det plutselig økte salget av billetter til Manchester skyldes en Solskjær-effekt. Plutselig var Manchester den tredje mest solgte utenlandske byen i hele verden. Det har aldri skjedd før hos oss, sier Berge som er kommersiell direktør for Finn Reise.

Finn Reiser er den ledende søkemotoren for reiser her i landet, og et nøytralt barometer på etterspørselen fordi Finn selger billetter for alle flyselskapene og reisearrangørene. Tallene for Finn Reise gir dermed et godt bilde på hvordan den samlede etterspørselen er til ulike reisemål.

– Vi snakker om en usedvanlig kraftig økning i salget av flybilletter til Manchester. Vi kan ikke gå i detalj om antall solgte billetter, men kan si at det dreier seg om en tredobling i forhold til på samme tid i fjor. Det gjorde at industribyen i nordvest-England ble det tredje mest solgte reisemålet vårt forrige uke. Bare London og Bangkok hadde flere salg, sier Berge,

Manchester kom på delt tredjeplass, en plassering byen delte med Gran Canaria.

– Under normale forhold ligger Manchester på en langt mer diskret plassering på bestselgerlistene til flyselskapene.  I fjor på denne tiden lå byen på en 12. plass. Så derfor, år den nå rykker opp til tredjeplass er det ingen tvil om at det er Solskjærs inntreden i Premier League som er den direkte årsaken, sier Berge.

For Finns vedkommende betyr det at Manchester har danket ut salget av flybilletter til normalt sett langt mer populære byer som Alicante, Amsterdam, Paris, New York, Barcelona og Istanbul.

Han sier at det i disse dager ligger ute mange gode priser på flybilletter på grunn av den hektiske salgsperioden på flybilletter som flyselskapene hvert år kommer med rundt juletider.

– Salget av billetter har vært veldig god, vi snakker om en økning på over 20 prosent. Det er derfor viktig at folk ikke venter med å booke billetter hvis de vil til Manchester enn andre engelske byer. Nå rives de beste billettene vekk, advarer Berge.