Kåret til verdens beste flyselskap for sjette gang

Qatar Airways henter inn nok en utmerkelse, verdens beste flyselskap i 2021. Foto: Qatar Airways

Det Midtøsten-baserte flyselskapet Qatar Airways fortsetter å samle utmerkelser. For sjette gang er det nå blitt kåret til verdens beste flyselskap.

Det er det anerkjente britiske ratingbyrået Skytrax som står bak den prestisjefylte kåringen. Den befester Qatar Airways’ posisjon som et selskap helt i verdenstoppen.

Denne kåringen – Airline of the year – betyr også en skikkelig dobbeltseier for land og selskap:

Enorm prestasjon

Som flysmart24 fortalte er det bare noen uker siden Qatars nye flyplass, Hamad International Airport i Doha, ble kåret til verdens beste – også det av Skytrax.

Qatar Airways’ mektige toppsjef, Akbar Al Baker, sier i en uttalelse etter kåringen at han er stolt over hederen:

– Det er en enorm prestasjon, sier Baker. Det er 350 selskap som har vært med i kåringen, som er den første siden 2019. Den er basert på avstemming blant flykunder.

Pandemien stanset fjorårets kåring.

De øvrige vinnerne

På de neste plassene for 2021 følger Singapore Airlines, All Nippon Airways fra Japan, Emirates fra Dubai, Japan Airlines og Cathay Pacific Airways fra Hongkong.

PÅ sjuendeplass følger Eva Air, australske Qantas og deretter kinesiske Hainan Airlines, som for et par år siden hadde en kort opptreden med en non stop rute mellom Beijing og Gardermoen.

Det er kun ett europeisk selskap blant de beste, og det er Air France som havnet på 10. plass.

Fortsatte under pandemien

For mange ble vinneren Qatar Airways redningen da pandemien slo inn over verden i mars 2020.

Flyselskap etter flyselskap ble satt på bakken på grunn av passasjersvikt. Ruter opphørte så å si over natten, og dette skapte store vansker for de som måtte komme seg hjem etter opphold i utlandet.

Qatar Airways var et av selskapene som fortsatte sine operasjoner.

Det gjaldt også ruten mellom Qatar og Norge, der flyvingene til Oslo Lufthavn fortsatte som den eneste internasjonale forbindelsen til og fra Gardermoen.