Smittelettelser betyr gullkort-adgang for alle

Det er kun servering i gull-delen av SAS' lounge på utland på Oslo Lufthavn. I forgrunnen loungesjef i Norge, Anita Røsaasen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

De som bruker ventetiden på flyplassene til et opphold på flyplass-loungene, kan glede seg over at tilbudet nå er utvidet igjen. De som reiser til utlandet vil få seg en gullkort-opplevelse, uansett hvilken kortstatus de har i selskapet.

At regjeringen forrige uke lettet på en del smittevern-tiltak får følger også for tilbudet på flyplassene, og de som benytter loungene:

Etter at de har vært tørrlagt en måneds tid på grunn av den nasjonale skjenke-stansen, er det nå både øl og vin å få igjen for de reisende.

Ikke helt som før

Men servicen blir ikke helt som før skjenke-stoppen som ble innført 15. desember, opplyser SAS’ loungesjef i Norge, Anita Storm Røsaasen, til flysmart24.

– De nye reglene tilsier at det ikke er tillatt å skjenke seg selv, og det betyr at det blir den samme begrensningen som lounge-gjestene kjenner igjen fra i fjor høst. Det er de ansatte som må tappe og servere de gjestene som vil ha servert øl eller vin, sier Røsaasen.

Endring til glede

Meteren gjelder også på flyplassene, derfor utnytter nå SAS bare rundt 50 prosent av kapasiteten for å ivareta de smittevern-kravene som myndighetene setter.

For innenriksloungen får dette ingen praktiske konsekvenser ut over en antallsbegrensing på 160 personer inne samtidig.

For loungene på utenlands-terminalen blir det derimot en endring, til glede for de fleste. Her er det to lounger. En for de med business og Plus-billetter, og en for de som har gullkort-status Euro Bonus eller annet Star Alliance-selskap.

Her er det nå kun servering i avdelingen for gullkunder, som dermed er åpen også for de som ikke har gullkort.

Vanlig buffet

– For å ivareta kravet om avstand mellom gjestene, er arealet redusert også her. Men vi holder åpent deler av den ordinære loungen slik at folk kan sette seg der dersom de ønsker det. Men servering er det bare ett sted, sier Røsaasen.

Ved tidligere smittevern-tiltak har det vært begrensning også i serveringen, ved at man kun har kunnet tilby ferdig innpakket mat.

Det er det ikke lenger. Nå er det vanlig buffet som settes frem og der man endrer tilbudet etter hvilken tid på døgnet det er. Pølsefesten på torsdager, noe mange setter pris på, er også  tilbake for lengst.

Uklart om åpning

Selskapet har også to mindre lounger, såkalt cafe-lounger, på, flyplassene i Bergen og Trondheim.

Disse har vært stengt siden pandemien slo til i mars i 2020, og det er ennå uklart når disse vil bli åpnet igjen.

n tilsvarende lounge i Tromsø er stengt på grunn av ombygging av flyplassen.

PS: Alle som reiser med en dagsaktuell billett med SAS, Star Alliance-selskap eller Widerøe kan kjøpe adgang til loungene hos SAS både på nett og i selve loungen.