Fjerner restriksjoner – blir en feriefavoritt i sommer

Hellas, og spesielt Kreta, er et av de mest reisemålene fra Norge denne sommeren. Nå åpner landet sesongen om få dager. Foto: Ving

De populære feriestedene langs Middelhavet tripper etter å komme få i gang den viktige turistindustrien for alvor. Derfor faller korona-restriksjonene en etter en, samtidig som etterspørselen etter ferieopphold skyter i været.

Forrige helg åpnet Mallorca sommersesongen. Nå kommer feriestedene i Hellas etter. De har også bestemt seg for å fremskynde sesongstarten med flere måneder.

Om bare noen dager, fra starten av mars, skal hotellene og turistattraksjonene være åpne, og ta imot de første besøkende.

De tre beste

Det er tre greske øyer som trolig kan se sommersesongen 2022 lyst i møte: Kreta, Rhodos og Kos.

– Ja, pandemien er fortsatt her, men vi har våpen for å bekjempe den. Hellas er åpent for alle, fra i dag. Men selve sesongen, sommersesongen, starter for oss 1. mars i år, sier landets turistminister, Vassilis Kikilias, til nyhetsbyrået Reuters.  

Åpningen skjer etter at flere av de strenge smittevern-tiltakene har blitt fjernet. Hellas har kjørt en tøff linje fra pandemiens start, og var lenge et av de landene som hadde klart lavest smitte alle alle land i Europa.

Fjerner tiltak

Likevel har tiltakene vært kraftige, som flysmart24 har skrevet om tidligere.

Først for bare noen ukers siden fjernet forbudet mot å spille høy musikk.

Også kravet om ekstra PCR-test for fullvaksinerte som kommer til landet, er fjernet. Kravet om utfylt innreise-skjema fortsetter imidlertid.

Fra lørdag av er det ikke lenger krav om forbud mot å ha stående gjester på restauranter og barer.

Vil ha lenger sesong

Turistminister Kikilias mener at turistsesongen nå skal vare fra mars og ut november, og sier at reiseselskap fra flere land har etterspurt en slik utvidelse. Normalt slutter gresk sesong i starten av oktober.

Det er spesielt tre øyer som stikker seg ut med god forhåndsbooking i år, og har 30 prosent høyere bookingtall enn på samme tidspunkt i siste normalår, 2019.

Det er de to norske Hellas-favorittene Kreta og Rhodos. I tillegg er det Kos, en øy som spesielt mange unge, festglade mennesker reiser til.

Det reiseselskapet som satser tyngst på Hellas, Apollo Reiser, opplyser til flysmart24 at det er greske ferieklassikere som ser ut til å peke seg ut som norske favoritter denne sesongen.

Norske favoritter

Ifølge informasjonssjef Beatriz Rivera dreier det seg om evigpopulære greske øyene Kreta og Rhodos. Mens Kos er på den greske topplisten, er det Parga som er nummer tre på Apollos norske liste. Dette reisemålet ligger på fastlandet, nordvest i Hellas.

Også hos en annen aktør, Ticket Feriereiser, er det Kreta som peker seg ut. Denne greske favoritten er for tiden det tredje mest solgte reisemålet hittil i år.

Hos Apollo starter sesongen imidlertid først 30. april med avganger til Kreta og Rhodos i mai, mens Ving åpner til Kreta uken før – 21. april.