Stanset av pandemien – Norwegian gjør et nytt forsøk

Fra søndag er Norwegian tilbake med ruter fra Torp Sandefjord Lufthavn. Foto: Top

Da pandemien slo ut luftfarten for to år siden, innebar det slutten for svært mange flyruter. Korona-sjokket og myndighetenes anbefalinger til alle om å holde seg hjemme, gjorde at passasjergrunnlaget forsvant så å si over natten.

Nå har flytrafikken begynt å ta seg opp, og et konkret utslag av det er at Norwegian fra kommende helg gjenopptar sin rutetrafikk fra Torp Sandefjord Lufthavn. Det skjer etter to års fravær.

– Dette gleder vi oss til, sier kommunikasjonsrådgiver Eline Hyggen i Norwegian til flysmart24.

Håper på flere ruter

Gleden av å få tilbake et så sentralt flyselskap som Norwegian er ikke mindre hos flyplassledelsen i Sandefjord:

– Vi håper jo at de skal bygge seg opp igjen og at det på sikt kan innebære enda flere ruter hos oss også, sier markedssjef Tine Kleive-Mathisen på Torp til flysmart24.

Norwegian har ikke hatt rutetrafikk på Sandefjord-lufthavnen siden pandemien brøt ut.

Siste fly inn

Et fly fra Alicante var det siste flyet som landet i ordinær rute på Torp. Det skjedde 19. mars 2020 – bare dager etter at regjeringen stengte ned landet på grunn av covid-19 pandemien.

Det er også en fly til Alicante som får æren av å gjenåpne Norwegians Torp-aktivitet, og det skjer førstkommende søndag.

Flyet kommer fra Alicante og skal etter ruteplanen lande på Torp klokken 19.15. Så, 40 minutter senere, skal det ta av tilbake til det populære spanske feriemålet.

Ruten skal gå to ganger i uken, torsdager og søndager, og fortsetter slik også inn i vinterprogrammet.

Godt mottatt

Dagen etter, mandag, er det duket for avgang på den andre ruten, til Malaga på Costa del Sol.

Dermed er alle Norwegians nye operasjoner i gang. Malaga-ruten skal flys hver fredag og mandag, og hver fredag fra november av.

– Vi gleder oss til å kunne tilby kundene flyreiser fra Torp igjen. Vi starter med to ukentlige avganger til både Alicante og Malaga i det som er en del av sommerprogrammet vårt, og opplever at tilbudet er blitt tatt godt imot blant våre kunder, sier Skari i Norwegian.

Kleive-Mathisen sier at det var et voldsomt engasjement den gangen Norwegian startet å fly fra Torp første gang, det skjedde tilbake i 2010.

Voldsomt engasjement

– Det var jo et voldsomt engasjement, og da var det nettopp Alicante som var den første ruten. De har et veldig trofast publikum her i Vestfold og Telemark, så det er mange som gleder seg til å igjen kunne fly med rødnesene. Det var blant annet en Facebook-gruppe «Vi vil ha Norwegian til Torp» som var spesielt engasjerte. Så ja, vi gleder oss til å se dem her igjen, sier hun.

«Det var jo et voldsomt engasjement»

Tine Kleive-Mathisen. Foto: Torp

Skari i Norwegian sier at selskapet for øyeblikket ikke har planer om å fly andre ruter enn Alicante og Malaga fra Torp.

Selskapet fløy også til Gran Canaria da de sist var på Sandefjord-lufthavnen.

– Det er per i dag ikke besluttet om vi skal gjenåpne flere ruter, sier Skari.

Torp Sandefjord Lufthavn har i mange år vært en viktig flyplass for reisende vest for Oslo. Flyplassen var den som i si tid banet vei for Ryanair i Norge. Foto: Knut-Erik Mikalsen
Torp Sandefjord Lufthavn er en flyplass hvor det ikke tar lang tid fra reisene har sjekket inn til man står i avgangsterminalen. Foto: Knut-Erik Mikalsen
Disse tre selskapene – Widerøe, Wizz Air og KLM, får fra søndag selskap av Norwegian på Torp Sandefjord Lufthavn. Foto: Knut-Erik Mikalsen