Nå fjernes munnbind-påbudet i nok en feriefavoritt

Om noen dager er detv slutt på påbudet om å bruke munnbind innendørs i Hellas. Turistlivet vender tilbake til det normale, slik som her på Kreta. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det å være tvungen til å bruke munnbind ute og inne på mange av feriestedene i Sør-Europa har skapt mye misnøye, og bestemmelsen har blitt fjernet i land etter land. Nå har flysmart24 gode nyheter til alle som skal til Hellas på ferie i de nærmeste ukene.

Fra 1. juni oppheves alle påbud om bruk av munnbind innendørs.

Dette gjorde helseminister Thanos Plevris klart ifølge nyhetskanalen Protothema.gr onsdag. Beslutningen er gitt for tidsrommet frem til 15. september.

Apollo: Godt for gjestene

– Det er klart dette er gode nyheter, sier informasjonssjef Beatriz Rivera i reiseselskapet Apollo til flysmart24.

Hun er sikker på at de norske gjestene vil sette like stor pris på endringen som de fastboende:

– Hellas troner listen over sommerens mest populære reisemål, og det blir nok ekstra godt å få oppleve favorittferielandet igjen uten noen former for restriksjoner etter to lange år, sier Rivera.

Følger etter de andre

Bruk av munnbind vil også oppheves på fly og andre transportmidler, der det er nummererte seter.

Med denne beslutningen følger Hellas etter populære ferieland som bl.a. Spania og Tyrkia, som, begge har fjernet sine påbud for en god stund siden.

Hellas har fra før av tatt en rekke grep for å gjøre livet for fastboende og turister slik det var før pandemien:

Som flysmart24 har skrevet tidligere, fjernet Hellas for bare et par uker siden påbudet om å kunne vise et gyldig korona-sertifikat ved innreise eller for å slippe inn på utesteder.

Er historie

Det har også inntil nylig vært bestemmelse om at restauranter, kafeer, barer og butikker hadde begrensinger for hvor stor andel av lokalene man har kunnet bruke. Også det er historie.

Landet har imidlertid vært et av de siste til å fjerne krav om bruk av munnbind innendørs. Nå faller også det påbudet.

Endringene for Hellas’ vedkommende er betydelig.

Best i Europa

Hellas førte fra første stund av en meget streng linje i kampen mot covid-19. Det ga resultater. Landet var lenge «best i klassen» i Europa når det gjaldt korona-bekjempelse, med svært lave smittetall.

Etter hvert som det kom mer smittsomme varianter, blomstret imidlertid smitten opp også i Hellas.

Helseministeren anbefaler imidlertid at folk som lider en underforliggende sykdommer, fortsetter å bruke munnbind. Og spesielt på steder der det er stor trengsel.