To ferieopphold på samme reise til populære feriemål

Kombinasjonsferie på Gran Canaria kan bestå av et opphold i Puerto de Mogan (bildet) og Meloneras. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Feriereisene til de varme og solrike reisemålene i Europa og Asia er i ferd med å ta seg opp igjen, men mange orker ikke tanken å kanskje skulle oppholde seg i flere uker på samme sted og samme hotell.

For disse kan kombinasjonsferie være et alternativ, og spesielt de som har ferie til gode og kan strekke oppholdet litt:

– Etter to år med pandemi er ikke bare reiselysten større. Mange av oss har også mye oppspart ferie til gode. Vi ser at mange derfor planlegger å unne seg en lengre ferie i vinter, sier Beatriz Rivera som er kommunikasjonssjef i Apollo Reiser.

Populære reisemål

Selskapet har økt satsingen markant på ferieformen med kombinasjonsreiser, både i sommer og til vinteren.

Opplegget går i korthet ut at man kjøper en ferie som inneholder opphold på to ulike steder. Utgiftene til forflytningene inngår i prisen for reisen, og den fysiske forflytningen sørger Apollo for.

Tilbudet retter seg til de som foretrekker reiser til de vanligvis mest populære feriemålene. I sommer dreier tilbudet seg om ferieopphold på de greske øyer og på fastlandet.

I vinter handler det om feriereiser til de ulike Kanariøyene, Madeira, Thailand og Emiratene.

Bo to steder

– Vi ser at mens kombinasjonsreisene i Emiratene er utrolig populære for tenåringsfamilier, appellerer kombinasjonene i Hellas så å si til alle – både godt og unge voksne, og barnefamilier. Kanariøyene er først og fremst de voksne og godt voksnes favoritt, forteller Rivera til flysmart24.

På Gran Canaria kan man bo en uke på «luksusstripen» på Meloneras, der det kryr av 4- og 5-stjerners hoteller.

Så kan man bo den andre uken i Puerto de Mogan, lenger vest på øya. Dette er et av de rolige stedene på øya.

«Norsk» transport

På Tenerife kan man bo én uke på denne øye, og en uke på La Gomera. Det er naboøya som man vanligvis når med hurtigbåt. Den er forresten drevet av norske Fred. Olsen Lines.

I Emiratene er det snakk om å kunne kombinere f. eks. Dubai og Abu Dhabi.

Rivera tror mange er glade for at Thailand er tilbake som kombinasjonsmulighet. Det gjelder da eksempelvis Phuket og Khao Lak, eller like gjerne to ulike hoteller i Phuket-området.

Fleksibilitet mulig

Det ligger også mulighet for fleksibilitet i oppholdene, slik at man nødvendigvis ikke er låst til en eller to uker slik charterferier vanligvis er:

– Fleksibiliteten og reiselengde avhenger litt av hvor man reiser. I Hellas for eksempel har vi noen kombinasjoner som kun er én ukes reiselengde totalt, så man er 3 + 4 dager på hvert sted. Dette gjelder også kombinasjonene på Emiratene. Akkurat på Tenerife og La Gomera tilbringer man en uke på hvert sted, forteller Rivera.