Streik truer fra onsdag – tilbyr gratis ombooking nå

SAS-kunder som har billetter fra onsdag, når en pilotstreik kan bryte ut, tilbys nå å booke om disse inntil et år frem i tiden. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Hvis det skulle bryte ut en pilotstreik i SAS fra onsdag, vil det få omfattende konsekvenser straks. Nå har SAS tatt et grep som selskapet håper skal redusere konsekvensene for de reisende.

SAS har mandag kveld sendt ut et tilbud til reisende som har billetter mellom den 26. juni og 3. juli, og som er redd for at deres reiser skal bli rammet av en streik. Disse tilbys nå gratis ombooking, en gang.

Ta kontakt

Det gjelder flyvinger med SAS Scandinavian Airlines, SAS Link, SAS Connect og wetleease-patrnerne Air Baltic, CityJet og Xfly.

Her er en oversikt over hvilke flyvninger SAS selv regner med blir innstilt og hvilke som vil gå som normalt. Klikk på denne lenken, den viser hele rutenettet og ikke bare flyvninger innen, til og fra Norge.

SAS’ tilbud er frivillig ombooking uten kostnad. De som vil benytte seg av tilbudet blir bedt om å ta kontakt med SAS hvis billettene er kjøpt direkte der, eller hos reisebyrået. De som reiser med SAS charterfly blir bedt om å ta kontakt med reisearrangøren.

Reisende kan endre til nye reisedatoer opptil 360 dager fremover, fra datoen man gjør endringen.

Ombestillingen må være til samme destinasjon som den billetten man ønsker å booke om, og samme serviceklasse som den opprinnelige reisen må være tilgjengelig, skriver SAS.

Spisser seg til

Billett-tilbudet fra SAS kommer mens situasjonen spisser seg til.

Det er fare for storstreik om SAS ikke blir enige med pilotene, og vil ramme titusener av reisende hver dag.

Som flysmart24 har fortalt tidligere, er det kun pilotene i SAS Scandinavian Airlines som vil streike. SAS har imidlertid to datterselskaper, SAS Connect og SAS Link.

Her vil du også få informasjon om hvordan du selv kan finne ut om din reise blir rammet, eller ikke.

Fullt uttak

Pilotene i de to datterselskapene vil ikke bli omfattet av konflikten, og flyr som vanlig.

Likevel har SAS gått ut med tilbud om gratis ombooking, også med reiser som går med datterselskapene og innleide selskaper som flyr fast for SAS.

Flyvernes organisasjoner har valgt fullt uttak fra dag én. I Norge er det tatt ut 430 piloter hvis den pågående meklingen skulle ende med sammenbrudd.