Mens SAS streiker setter Norwegian nye rekorder

Norwegians piloter klarte å ta inn mye av forsinkelsene som oppsto under avgang i juni. Her en landing på Gardermoen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Mens store deler av SAS’ flyflåte står på bakken som følge av pilotstreiken, kan konkurrenten Norwegian melde om nye passasjer-rekorder.

Selskapet hadde i juni 1,9 millioner reisende. Det er en økning på 19 prosent fra måneden før.

Ikke nok med det. Tallet er også det høyeste siden før pandemien, altså før mars 2020.

Også streike-rammet

Det skjer i en periode som bl.a. har gjort at også Norwegian ble rammet av streik blant landets flyteknikere.

– Jeg er svært tilfreds over å se at vi gjennomførte nær 100 prosent av de omkring 400-450 daglige flyvningene vi satte opp i juni. Det i en måned som har vært svært utfordrende for oss med streik blant flyteknikerne i tillegg til de mange kapasitetsutfordringene bransjen møter ved enkelte flyplasser i Europa, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian i en melding onsdag morgen.

Flyr inn forsinkelsen

Fyllingsgraden hos Norwegian var på 85 prosent. Det betyr at det satt betalende passasjerer i ni av ti seter gjennom hele denne måneden.

Selskapet klarer også å holde flytidene godt. Selskapet oppgir at mens 70 prosent av avgangene gikk på rute der flyene forlot gate inntil 15 minutter etter rutetid, klarte flyene å ta inn forsinkelsen innen de landet:

Da var punktligheten økt til 93 prosent, og det viktigste tallet for de reisende å forholde seg til. Det er for de fleste viktigst å komme frem på tid.

Fortsatt noe ledig

Mens SAS er inne i en bitter konflikt, har Norwegian klart å lande avtaler med sine ansatte. Det gjør at trafikken vil kunne gå som oppsatt også i tide fremover:

– Vi er veldig glade for at det er enighet med både de kabinansatte og pilotene om en ny tariffavtale, og for at vi har teknikerne tilbake på jobb. Det betyr at vårt ruteprogram går som planlagt. Vi har stor pågang, men det er fremdeles ledig kapasitet til mange destinasjoner i Europa, sier Karlsen.