Store forsinkelser for nytt flyselskap – lover bedring

Norse Atlantic Airways' grunnlegger, Bjørn Tore Larsen, ser at første fly fra Oslo til Orlando i Florida har landet. Nå jobber han for å sikre bedre punktlighet på langdistanse-rutene. Foto: Norse Atlantic

Oppstarten av det nye norske lavprisselskapet Norse Atlantic Airways har skjedd med betydelige forsinkelser på de USA-rutene selskapet opererer på.

Tall fra Avinor forteller om en punktlighet i premieremåneden juni på lave 58 prosent på avgang, og bare 27 prosent på ankomst. Ifølge reisende vært inntil 5 timer forsinket på sine New York-flyvninger.

Nå beklager selskapet denne situasjonen, og lover at det har tatt tak og har bedret punktligheten.

Sju av ti forsinket

Norse Atlantic operer tre langdistanseruter fra Oslo Lufthavn, til henholdsvis New York, Fort Lauderdale og Orlando i Florida. Driften startet 14. juni med flyvinger til John F. Kennedy-flyplassen i New York, og til Fort Lauderdale den 18. juni.

Punktlighetstallene fra Avinor betyr at bare seks av ti fly for Norse Atlantic gikk i rute i juni, mens hele sju av ti ankom forsinket på returen fra USA. Bl.a. var premiereflyvingen forsinket med nesten to timer.

For returflyvingens del var gjennomsnittlig forsinkelse på 69 minutter, mens avgangsforsinkelsene i snitt var på 37 minutter. Forsinkelsene, særlig på avgang, har fortsatt inn i juli.

«Mindre problemer»

Forsinkelsene inn til Oslo har ført til at reisende har mistet sine videreforbindelser med andre selskaper til reismål i Europa, går det frem av selskapets Facebook-side.

Hos Norse Atlantic forsikrer kommunikasjonsdirektør Philip Allport at det jobbes med saken:

– Punktlighet er vår første prioritet. Vi vet at dette er noe kundene våre setter stor pris på, og vi gjør alltid vårt ytterste for å sikre at driften er stabil og flyene går etter planen, sier Allport til flysmart24.

Norse Atlantic har ikke gjennomført så mange flyvninger ennå, og derfor kan tallene fort bli store.

Har funnet løsninger

Allport sier at problemene i første rekke skyldes det han kaller «mindre problemer» som oppsto på de første avgangene.

– Vi har funnet nye løsninger på en del mindre problemer som oppsto på våre aller første flyvninger. I likhet med andre internasjonale flyselskaper er punktligheten på et lite antall flyvninger også blitt påvirket av faktorer utenfor vår kontroll. Det beklager vi overfor kundene og den eventuelle ulempe dette førte med seg, sier Allport.

Flere norske ruter

Norse Atlantic Airways har store planer for sin langdistansesatsing fra Norge til USA.

I tillegg til New York og Fort Lauderdale er selskapet nå i gang med sin tredje rute. Den flys til Orlando, også det i Florida, og startet denne uken, 5. juli. Det flyet forlot for øvrig Oslo Lufthavn i rute.

Senere skal selskapet i gang med non stop-flyvinger også til Los Angeles, en rute som starter 9. august.

I tillegg norsk satsing skal Norse Atlantic i neste måned i gang med ruter fra London Gatwick, og senere også fra Berlin til USA.