Feriefavoritten innfører turistskatt fra i sommer

Fra 1. juni innfører Thailand den lenge bebudede innreiseskatten for turister. Dyrest blir det å ankomme landet med fly. Foto: Shutterstock

Stadig flere turistreisemål har funnet ut at det er store ekstrainntekter å hente på å innføre en skatt for besøkende. Nå gjør det mest populære ferielandet for nordmenn i Asia det samme.

Planen om å innføre en turistskatt i Thailand har eksistert i mange år, men alle slike planer ble lagt på is da korona-pandemien traff verden.

Nå kommer den likevel. Fra 1. juni vil det koste 300 bath, eller 90 norske kroner, for å ankomme landet med internasjonale flyvinger, melder Bangkok Post.

Kraftig økt besøk

Etter at Thailand for en tid tilbake opphevet siste rest av innreiserestriksjoner som følge av pandemien, har turistbesøket tatt seg rakt og kraftig opp.

Derfor har myndighetene bestemt at det er grunnlag for å starte innkreving av innreiseskatten. Det vil skje som en avgift på flybilletten.

Høyeste sats er ved innreise med fly. De som kommer land- eller sjøveien slipper med halvparten. De som er på dagsbesøk, slipper avgiften helt.

Når skatten er differensiert har det ifølge avisen å gjøre med at de som ankommer med fly normalt vil oppholde seg lenger i landet enn andre besøkende.

Mange lengtet etter Thailand

Det er åpenbart at mange har hatt et sterkt ønske om å igjen kunne være turist i Thailand.

Landets myndigheter regner med rundt 30 millioner utenlandske turister på besøk inneværende år. Det vil i så fall være nesten tre ganger så mange som i fjor.

De siste innreiserestriksjonene ble, som flysmart24 har skrevet tidligere, fjernet i fjor høst.

Thailand var et av de siste populære ferielandene for nordmenn som fjernet krav om bl.a. koronasertifikat eller gyldig koronatest ved innreise og utreise.

Ønsker bedre flyforbindelse

Turisttrafikken fra Norge til Thailand er hemmet av mangelen på nonstop fly. Før pandemien fløy både Thai Airways og Norwegian fra Oslo Lufthavn til Bangkok.

I dag er det ingen slik aktør. Thai Airways har gjenopptatt sine ruter både fra Stockholm og København. Selskapet hadde, etter det flysmart24 kjenner til, søkt om slots (ankomst- og avgangstider) på Oslo Lufthavn for oppstart i sommersesongen.

Det fikk de, men valgte å levere tillatelsen tilbake.

Som flysmart24 skrev for noen dager siden, mener Avinor at det er behov for en nonstop rute nå.

I tillegg til Thai Airways håper mange at det nystartede norske langdistanseselskapet, Norse Atlantic Airways, skal kaste seg på Bangkok-ruten. Det var en rute Norwegian opererte mens de drev langrutetrafikk.