16 timers flytur til ingen steder – rasende reaksjon

Det ble en lang tur til ingen steder for passasjerene på Air New Zealand. En brann på flyplassen i New York skapte problemer. Foto: Air New Zealand

Det er ofte lange avstander når det er snakk om flyving og New Zealand. Det fikk passasjerene på en av selskapets flyvninger sist uke til fulle erfare.

Et fly fra landets største by, Auckland, og som skulle til New York, ble tvunget til å snu. Da hadde det vært i luften i halve distansen. Denne ruten anses for å være en av verdens lengste nonstop-ruter.

Da de landet igjen etter ha ha vært 16 timer i luften var det den samme flyplassen de hadde tatt av fra, skriver avisen NZHerald.

Rammet igjen

En av passasjerene avisen har snakket med etterpå, og som skulle hjem til USA, fortalte at «hun kokte av raseri.»

Hun hadde da fått et fly noen dager tidligere kansellert på grunn av den senere tids kraftige uvær i New Zealand.

Hendelsen inntraff sist torsdag på grunn av strømbrudd og en mindre brann torsdag på John F. Kennedy-flyplassen i New York. Flyets besetning fikk beskjed om at de var et av flere fly som ikke fikk lande på grunn av brannen.

Snu, sa selskapet

Pilotene ba derfor om instrukser hjemmefra om hva de skulle gjøre siden de ikke fikk gjennomføre flyvningen som planlagt på JFK.

De foreslo selv å fly til en alternativ flyplass, og så fortsette til JFK når situasjonen ble mer avklart. Slik, mente pilotene, kunne passasjerene i det minste komme seg til USA.

Dette sa selskapet nei til, og mente dette ville føre til store følgeforsinkelser på andre ruter flyet skulle brukes på etter turen til USA.

Dermed måtte pilotene gjøre U-sving og fly hjem igjen i åtte timer.