Tvinges til å kansellere 34 000 flyvninger i sommer

Det tyske flyselskapet Lufthansa blir tvunget til å kutte over 30 000 avganger i sommer. Det vil også ramme norske ruter. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Problemer med å skaffe mannskap og fly fortsetter å skape problemer for Europas flyselskaper. Nå er det Tysklands nasjonale selskap som melder om problemer.

Lufthansa planlegger å kutte 34 000 flyvninger i sommer, noe som utgjør en kraftig reduksjon i selskapets sommerruter. Endringene omfatter avganger i tiden fra slutten av mars til slutten av oktober.

Ifølge Schengenvisainfo hadde selskapet lagt ferdig sin ruteplan for sommeren, men har etter hvert oppdaget at mangel på personell og andre årsaker gjør at planen må justeres.

Skal få tid på seg

Det skal skje i god tid, slik at endringene ikke skal medføre problemer i siste liten for de reisende, ifølge selskapet.

Det er avganger fra selskapets to knutepunkter Frankfurt og München som vil bli rammet.

Det er snakk om en samlet reduksjon gjennom sommeren på 13 prosent.

Rammer norske ruter

Ifølge nettstedet Aeroroutes, som registrerer ruteendringer hos flyselskaper, vil Lufthansas grep få følger også for de norske rutene i form av reduserte frekvenser.

Det er snakk om å redusere antall avganger både til Oslo og Bergen gjennom sommerprogrammet. Nøyaktig hvilke avganger som blir rammet, er ennå ikke kjent.