Lavprisselskapet bygger seg gradvis opp i Norge

Det tyske lavprisselskapet Eurowings, eid av Lufthansa, får stadig flere ruter i Norge. Nå kommer enda en. Foto: Knut-Erik Mikalsen

I skyggen av de store og dominerende flyselskapene på norske flyplasser, er det en del mindre aktører som sakte bygger seg opp med nye ruter.

Det tyske lavprisselskapet Eurowings er et slikt selskap. Slett ingen mygg og eid av Lufthansa-konsernet, men likevel kanskje ikke det mest kjente flyselskapet blant reisende flest på norske flyplasser.

Nå åpner selskapet enda en ny rute på Norge, mellom Düsseldorf og Oslo. Ruten starter helt i slutten av mai, og kan bli en helårsrute hvis etterspørselen viser seg å være god.

Ruten flys i dag av både SAS og Norwegian.

Fire ganger i uken

– Vi har lagt opp til en sommer-rute i starten. Det er ennå ikke bestemt om den skal fortsette også inn i vinterprogrammet, sier pressesjef i Eurowings, Florian Gränzdörffer, til flysmart24.

Ruten skal flys fire ganger i uken – på mandager, torsdager, fredager og søndager. Selskapet skal fly ruten med flytypene Airbus A319 og Airbus A320.

Den nye rute vil komme i tillegg til to andre ruter Eurowings operer på Oslo Lufthavn. I dag flyr selskapet mellom Oslo og Hamburg og Oslo og Praha.

Også Bergen og Tromsø

Nå er det ikke bare Oslo Lufthavn som får ny Düsseldorf-rute. Det gjør også Bergen Lufthavn Flesland. Den forbindelsen starter fra 4. juni, og er en ren sommerrute.

Ikke nok med det. Tromsø er den byen som lengst har hatt Eurowings-rute fra Düsseldorf.

Den ble startet i 2021og har vært flydd to ganger i uken.

– På grunn av stor etterspørsel ble ruten forlenget over vintersesongen 2021/22 og var også i programmet for sommeren 2022. Så denne ruten vil også spille en viktig rolle i vårt Norge-program i 2023, sier Gränzdörffer.

Svensk satsing

Den norske satsingen er imidlertid liten i forhold til den oppbyggingen Eurowings har gjort i Sverige de siste par årene.

I 2021 etablerte selskapet en egen base på Arlanda lufthavn utenfor Stockholm, og lanserte fra starten av et 20-talls nye ruter.

Tilbudet er noe redusert etter hvert, men det hindrer ikke Eurowings å fortsatt ha sterk tro på det svenske markedet og møter etterspørselen ved å utvide sitt sortiment og åpne ytterligere to nye direkteruter.

Til våren lanserer flyselskapet en ny rute til den italienske hovedstaden Roma og den såkalte tyske bilhovedstaden Stuttgart, sørvest i Tyskland. Selskapet øker dessuten kapasiteten på sin ruter til til Berlin, Faro, Larnaca, Malaga, Nice, Palma de Mallorca og Praha.