Drama på flyet – stakk ansatt og ville åpne dør i luften

Drama på fly tilhørende United Airlines. En passasjer risikerer livsvarig fengsel etter en hendelse om bord. Foto: Shutterstock

En passasjer er siktet etter en dramatisk hendelse om bord på et United Airlines-fly mellom Los Angeles og Boston. Han forsøkte å åpne av av flydørene mens flyet ennå var i luften, og havnet i basketak med en ansatt som han stakk i nakken.

Hendelsen inntraff tre kvarter før flyet skulle lande på Boston Logan Airport, og skjedde søndag. Blir mannen funnet skyldig i anklagene, risikerer han livsvarig fengsel. I tillegg kan han få en bot på opptil 2,5 millioner norske kroner.

Det hele startet med at en alarm ble utløst og fortalte besetningen at noe hadde skjedd med en av dørene midt i flyet, melder en nettavis med god innsikt i hendelser på fly, Paddle Your Own Kanoo.

Tuklet med låsen

En av de kabinansatte ble sendt for å sjekke opp situasjonen, og så raskt at noen hadde tuklet med låsinnstillingen. Hun sikret døren, og varslet kapteinen om hva som hadde skjedd. Hendelsen ble straks vurdert som en fare for sikkerheten på flyet.

Selv om det ikke er mulig å åpne døren mens flyet er i luften på grunn av trykket, kan tukling med låset skade det tekniske utstyret som skal utløse nødsklien ved en krisesituasjon. Det kunne ha skapt problemer under en evakuering.

Kabinbesetningen mistenkte straks den aktuelle mannen som hadde blitt sett i området ved døren tidligere. Mannen ble konfrontert med saken, men etterlyste videoopptak som skulle bevise deres mistanke.

Hylles av selskapet

Situasjonen eskalerte da mannen plutselig reiste seg fra setet, og stormet mot et par av de ansatte. Han kjeftet han dem høylytt opp, og stakk den ene av flyvertinnene tre ganger i halsen med den spisse metallgjenstanden.

Da reagerte noen av de andre passasjerene og fikk overmannet mannen, og klarte å holde ham nede til flyet hadde landet og politiet i Boston møtte opp for å ta seg av vedkommende.

I en uttalelse etterpå hyller United Airlines de passasjerene som grep inn, og forsikrer at vedkommende vil bli utestengt fra å fly med United.

Mannen har i etterkant fortalt at han ville åpne døren fordi han ønsket å hoppe ut av flyet.