Kraftig løft for SAS – øker forspranget på Norwegian

SAS øker forspranget på Norwegian i konkurransen om å ha flest passasjerer. SAS er nå definitivt Skandinavias største flyselskap. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS har virkelig klart å løfte seg når det gjelder passasjertallet. I februar fløy mer enn 1,5 millioner passasjerer med selskapets fly. Det gjør at avstanden til deres hardeste konkurrent, Norwegian, stadig øker.

SAS legger frem de ferskeste tallene i dag, og der går det frem at 1 555 000 passasjerer fløy med selskapet forrige måned.

Norwegian la frem sine tall i går, der selskapet oppga å ha hatt 1 173 000 passasjerer i februar.

SAS: -Trenden fortsetter

Det betyr at forspranget til SAS som Skandinavias største flyselskap øker: Det er nå på over 380 000 betalende passasjerer.

Ved forrige måling på samme grunnlag, var avstanden 300 000 passasjerer i SAS’ favør.

– Trenden med økt etterspørsel fra passasjerer fortsatte for SAS. I løpet av måneden innviet vi vår rute fra København til JFK-flyplassen i New York som et ledd i arbeidet med å styrke vårt amerikanske tilbud. Vi fortsetter å forberede oss på en aktiv sommersesong i 2023 og åpningen av 20 nye sommerruter, sier Anko van der Werff, konsernsjef i SAS.

Fullere fly

Også hos Norwegian er vurderingen av situasjonen positiv. Der pekte man bl.a. på at selskapet i februar hadde en kabinfaktor på 84 prosent, mens SAS i dag oppgir sin fyllingsgrad til 71 prosent.

Dette tallet forteller hvor stor del av den tilbudte setekapasiteten som var besatt av betalende passasjerer. Hos SAS var det betalende passasjerer i syv av 10 seter selskapet fløy med denne måneden, hos Norwegian var det åtte av 10.

– Det viser at Norwegian har et attraktivt tilbud til reisende gjennom hele året, også i de roligere vintermånedene. En høy fyllingsgrad gjør også at flyvingene våre er mer drivstoffeffektive, noe vi er opptatt av fra et bærekrafts-perspektiv, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.