Reisetopp: – Flere tusen ledige pakkereiser i sommer

Fortsatt mulig å kjøpe seg feriereise til Mallorca og andre populære reisemål i sommer. Godt salg, men langt fra utsolgt. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Salget av pakkereiser til de populære ferielandene langs kysten av Middelhavet har vært høyt og overrasket bransjen positivt. Det har skape det inntrykket at det snart ikke er flere Syden-plasser igjen i sommer, for de som ikke allerede har sikret seg tur.

Slik er det ikke.

Finn Reise, som selger feriereiser for alle de tre store charteroperatørene Ving, Apollo og TUI, opplyser at det per i dag fremdeles er 2 500 ledige pakkereiser med charterfly for juli og august. Dret med avreise fra hele landet.

Jevn og godt

– Så det er fortsatt mye å velge mellom. Alle disse ledige reisene ligger ute og er tilgjengelige hos oss nå, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til flysmart24.

I tillegg til dette kommer en hel skog av fly med hotell-tilbud som andre operatører som Ticket, Escapeaway, Norwegian, Solfaktor og andre mindre operatører har liggende ute.

Berge sier at salget har vært jevnt og godt, og bedre enn hva bransjen fryktet med økende private utgifter for folk som bakteppe.

Hele fellesferien

Både Ving og Apollo sier at det fortsatt er mye ledig kapasitet i sommerferien:

– I skolens ferieuker er det fortsatt en del å velge blant, spesielt i den siste delen. Vi har økt volumene fra i fjor til sommersesongen 2023. Som alltid er det de mest populære avreisedatoene, reisemålene og hotellene som selger først, sier Norge-sjef hos Ving, Marie-Anne Zachrisson, til flysmart24.

Hun beroliger også alle de som leser artikler for tiden som forteller at «det snart er fullt» på Syden-markedet:

Blir aldri «fullt»

– Nei, det aldri blir helt fullt hos oss i Ving. Finnes det ikke ledige seter på våre egne fly så kan vi alltid tilby feriepakker basert på rutefly til store og små reisemål over hele verden. Det er fullt mulig å pakketere sin egen ferie på våre nettsider og skreddersy sin drømmeferie på egen hånd, sier Zachrisson.

Kommunikasjonssjef Beatriz Rivera i Apollo Reise sier også at det fremdeles er store valgmuligheter for de som har ventet med å ta avgjørelsen om å reise til Sør-Europa på ferie:

– Ja, heldigvis finnes det fortsatt mye ledig både til Hellas, Kroatia, Mallorca og Bulgaria gjennom hele fellesferien. Et par av de mest populære Hellas-avgangene i juli begynner å nærme seg fulle, det samme gjelder noen av de mest populære hotellene i enkelte uker, sier Rivera.

Forsøke noe nytt

Hun anbefaler likevel de som har satt seg opp på ferie og er avhengig av å reise i bestemte uker i sommer, om ikke å vente for lenge med å bestille. Spesielt gjelder det de som har et bestemt hotell på ønskelisten.

Hun oppfordrer samtidig de som er litt sent ute nå og som kanskje ikke finne gode nok tilbud på de store favoritt-reisemålene om å forsøke noe annet:

–  Oppdag en ny gresk øy, test ut et mindre og mer genuint hotell fremfor de store og mer kjente. Der er det ofte mer ledig som gir deg som reisende større fleksibilitet ved bestillingen – i tillegg til at prisnivået ofte er rimeligere. Vil man gjøre et skikkelig kupp i år kan man spare mye på å reise i august, sier Rivera.

Anbefaler restplasser

Terje Berge hos Finn Reise trekker også frem restplassene som charterselskapene nå skal ha ut, og gjelder perioden fra mai og frem til midten av juni da høysesongen starter.

«Det er fortsatt mye å velge mellom»

Terje Berge. Foto: Finn.no

– I denne perioden kan man også finne billige charterturer, slik man også kan etter skoleferiens slutt i midten av august, sier Berge.

Han synes det er rart at ikke flere nordmenn er mer prisbevisste og satser på de aller billigste ferielandene.

– Folk ser ikke ut til å velger bort de dyre eurolandene. De godtar å betale doble flypriser i denne perioden, for sommerferien er jo hellig som den alltid har vært, sier Berge som nevner land som Tyrkia, Polen, Makedonia og Albania som aktuelle alternativer å reise til.