Flyene fylles opp – godt resultat av endret satsing

I vinter satser Norse Atlantic Airways på to ruter fra Oslo - til Bangkok og Miami. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Pilene peker nå riktig vei for det nye norske flyselskapet Norse Atlantic Airways. Alle flyene er i luften, andelen solgte seter stiger og selskapet har en kontantbeholdning på 626 millioner norske kroner.

Etter en tung start, øyner mannen bak prosjektet – Bjørn Tore Larsen – at det snart er overskudd på driften.

Resultatet for andre kvartal ble lagt frem i dag.

Første med overskudd

Det viste et underskudd på 370 millioner norske kroner. Men nå snur det, ifølge Larsen, og det vil etter all sannsynlighet vise seg når tredje kvartal er slutt, Det vil omfatte juli, august og september:

– Tredje kvartal ventes å bli vårt første regnskapskvartal med overskudd. Overgangen til lønnsomhet drives først og fremst av at alle de 15 flyene genererer inntekter for første gang. 10 fly opererer for Norse og fem genererer inntekter gjennom fremleieinntekter, sier Larsen.

De fem flyene er leid ut til det spanske flyselskapet Air Europa.

Flyene fylles opp

Etter en trang start i fjor sommer, fylles Norse-flyene også stadig bedre opp.

I april ble 67 prosent av selskapets seter solgt, i mai kom tallet opp i 72 prosent og i juni var 82 prosent av setene solgt.

Selskapet har også som målsetting å drive opp de såkalte «ancillary»-inntektene, slik flysmart24 har skrevet tidligere.

Dette er inntekter fra salg av bagasje, mat, seteplassering. Dessuten inntekter fra salg for eksterne partnere som f.eks. hotell og leiebil.

Til varmere strøk

Norse har lagt om satsingen sin siden starten. I vintersesongen girer selskapet ned på sin satsing på rutene til de amerikanske storbyene. Nå skal det satses mer på ruter til sol og varme.

Som en følge av dette har selskapet stanset sine to ruter fra Oslo til henholdsvis New York og Los Angeles i vinter.

Selskapet tilbyr i stedet ruter til Bangkok og Miami. Thailand-ruten starter 2. november. Ruten til Miami vil i begynnelsen av november ta over for dagens Florida-rute som går til Fort Lauderdale.