Systematisk juks på greske utesteder: – Motbydelig

Barer på Korfu som sto for jukset som nå er avdekket av skatte- og tollmyndighetene. Foto: Shutterstock

Greske skattemyndigheter har oppdaget en form for systematisk juks på mange utesteder og barer på en av de mest populære ferieøyene.

– Motbydelig praksis, skriver greske aviser.

Det var i forbindelse med et raid skatteetaten og tollvesenet foretok på barer i byen Kavos på den populære greske ferieøya Korfu at jukset kom for en dag.

Praksisen knyttet seg til gjester som hadde forlatt stedene uten å ha drukket opp hele drinken.

Nådeløs

Bartenderne samlet restene etter disse kundene i egne beholdere i barene. Deretter ble dette servert til andre kunder som shots, skriver nettstedet Keep talking Greece.

Reaksjonen fra myndighetene var nådeløs. I alt 28 barer ble tatt i denne kontrollen, og samtlige av dem ble midlertidig stengt.

Skattevesenets folk og tolltjenestemennene avdekket svindelen da de foretok det som greske aviser omtaler som et raid mot barer på det kjente partystedet.

De kontrollerte både alkohol-praksis og om alkoholen var lovlig vare. De sjekket at den ikke var forfalsket eller smuglet inn i landet.

Dramatisk form

Selve aksjonen var omfattende og hadde en dramatisk form i og med at tjenestemennene sendte direkte strømming av sine bevegelser til et eget sambandsrom. Slik kunne de vise og dokumentere funnene sine i sanntid.

Kavos er et ikke ukjent sted for charterturister, og har et ikke ubetydelig innslag av unge briter og tyskere.

Blant annet har også norske Apollo reiser dit. Selskapet omtaler stedet med at «i Kavos er det et pulserende uteliv og det er mange barer og nattklubber for festløven. Det er også mange hyggelige restauranter. Her finner du så vel tradisjonelle greske retter som internasjonale retter.»