Første pulje nye ruter for neste år – varsler flere nyheter

Norwegians kjernemarked er bla. flyvninger til Middelhavet. Her fra Palma på Mallorca. Foto: Shutterstock

Mens flyselskapene ennå flyr på det som er inneværende års sommerruter, legger Norwegian frem første del av selskapets rutetilbud for neste år.

For flyselskapene er sommersesongen fra slutten av mars til slutten av oktober. De nye rutene som Norwegian offentliggjør nå er ikke en del av sommerprogrammet.

Det gjelder direkteruter fra Tromsø til Berlin, Paris og Milano samt fra Oslo til Bardufoss og Lakselv. Og de skal flys allerede fra januar.

Det kommer mer

Dette er imidlertid bare første etappe av rutepresentasjonen for neste år. For dem som ikke finner aktuelle fristelser her, har selskapet en beskjed også når det gjelder de som venter på sommertilbudet:

– Ytterligere ruter til helt nye destinasjoner lanseres senere i høst, heter det i en pressemelding i dag.

I tillegg til de nye rutene som er nevnt ovenfor, jobber Norwegian med å sy sammen et omfattende program neste sommer.

Her er ruter fra Norge hovedsatsingsområdet. Av de 276 rutene som skal flys, er 150 til og fra Norge.

To ruter til populære feriedestinasjoner

Av enkeltruter kan flysmart24 se at Norwegian fortsetter å fly til to flyplasser på den tyrkiske riviera. Disse rutene er fra Oslo og både til Antalya og til Gazipaza. Sistnevnte ligger nærmest det mest populære feriestedet Alanya, og kom på rutekartet sist sommer.

Også de to flyplassene på Kreta – Chania og Heraklion – skal brukes neste sommer. Til Chania starter rutene 2. april fra Oslo. Til Heraklion begynner rutene først i slutten av juni, når skoleferien starter.

Til de viktigste reisemålene, som blant annet innbefatter Alicante og Malaga, blir det opptil tre daglige avganger fra Gardermoen.

Til feriemål som Nice, Palma og Barcelona er det satt opp avganger to ganger daglig i visse perioder.

Massivt til Middelhavet

Ellers er ruteoppsettet fortsatt en tung satsing fra flere flyplasser i Norge til de store og sentrale feriedestinasjonene i blant annet Spania, Hellas, Kroatia, Portugal, Frankrike, Italia, Bulgaria, Kypros og Malta.

Norwegian er svært tilfreds med årets sommersesong, går det frem av pressemeldingen:

– Neste sommer har vi enda flere fly i flåten, og det betyr at vi kan åpne nye ruter og øke antall avganger på eksisterende, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

Storby og strand

Norwegian skriver at selskapets kjernemarked er de nordiske landene og ruter herfra til storbyer og stranddestinasjoner i Europa.

– For de fritidsreisende er det kjente storbyer som lokker, sammen med reisemål der det er muligheter for både å sole seg og bade i havet. Allikevel er det en trend at flere ser mot nye og mer ukjente reisemål som Bucuresti og Sofia, og mindre og nyere feriesteder omkring Middelhavet, melder selskapet.

Sommerprogrammet skal flys med enda flere enn de 81 flyene selskapet har fløyet med inneværende sesong.