Nytt tilbud åpnet for reisende innenlands på Gardermoen

Slik ser den nye loungen på innlandsterminalen på Oslo Lufthavn ut. Her tilbys det mat og drikke gjennom dagen. Foto: Avinor

Tilbudet til reisende innenlands fra Oslo Lufthavn er nå utvidet. De som ikke ønsker å sitte og vente på flyet ute i den travle terminalen har fått et alternativ.

Den nye innenriksloungen har nå åpnet. Her kan alle med dagsfersk billett kjøpe seg inn i inntil tre timer før flyavgang.

For 350 kroner har gjestene tilgang til mat og drikke i romslige og rolige omgivelser, og også muligheten for å jobbe. Det serveres kaffe, te, mineralvann, vin og øl samt enkle snacks og lette måltider.

Åpen for alle

Mens andre lounge-tilbud kun er åpen for utvalgte reisende, er denne åpen for alle – uansett hvilket flyselskap man reiser med.

Artikkelen fortsetter under bildet

Den nye loungen på Gardermoen gjør det mulig å vente på flyavgang i rolige omgivelser. Foto: Avinor

Katie Eriksen, lounge-ansvarlig på flyplassen, beskriver loungen som en arena for alle typer reisende:

– Her har vi skapt ulike soner som passer både for arbeid og avslapping. Vi kaller det business eller pleasure. Målet vårt er å skape et sted der alle reisende, enten de er på jobb eller ferie, skal føle seg hjemme.

Her serveres det kaffe, te, mineralvann, vin og øl. Enkle snacks og lette måltider er tilgjengelig gjennom dagen.

Loungen ligger i enden av pir øst ved gate A15. Det vil i praksis si at man må gå til venstre etter sikkerhetskontrollen for å finne den. Den er åpen hele dagen.

Dette er loungene

Den nye loungen er den femte flyplassloungen som fins på Oslo Lufthavn.

Den største aktøren er SAS som har tre lounger, en på innland og to på utland. Disse er tilgjengelig for reisende med SAS-billett, eller med selskaper som er med i Star Alliance.

I tillegg har Oslo Lufthavn en annen lounge på utland, OSL Lounge. I likhet med den nye loungen på innland er også den åpen for alle med dagsfersk billett.

Slipper å betale ekstra

De som har spesielle kredittkort slipper å betale for å komme inn i den nye innenlands-loungen.

Det gjelder reisende som har de mest eksklusive American Express-kortene.

Her har kortselskapet en avtale med lounge-selskapet som gir disse adgang på bakgrunn av status på kortene.

Eriksen understreker at loungen er for alle: ­– Vi ønsker både forretningsreisende og fritidsreisende velkommen. For oss er det viktig at alle finner sitt pusterom her, sier hun.