Feriefavoritten setter seg nye mål for vinteren

Kanariøyene satser på at voksne nordmenn skal strekke sine ferieopphold litt lenger enn i dag. Foto: Shutterstok

Turistmarkedene i det sørlige Europa strekker sesongene og kappes om å få turister til å komme på besøk også utenom toppsesongene.

Nå har Kanariøyene satt seg nye mål. Øygruppen vil satse hardt på at godt voksne besøkende skal strekke oppholdene sitt lenger enn de gjør i dag.

Det er Turismo de Islas Canarias som for en tid tilbake fyrte av gårde en kampanje om dette.

Her er beskjeden

Den retter seg til folk over 55 år i 11 bestemte markeder i Europa. Blant de landene det satses på, er Norge.

Beskjeden fra markedsførings-organisasjonen er en oppfordring om å utvide oppholdene sine. De blir anmodet om å bli på øya i 30 til 90 dager, i stedet for de ofte kjappe ferieturene disse satser på i dag.

Det er ikke tilfeldig at oppmerksomheten er rettet mot folk over 55 år.

God råd og mer fri

Mange i denne aldersgruppen kjenner de populære Kanariøyene godt, etter å ha vært på besøk en rekke ganger opp gjennom årene.

De har dessuten en hverdag hvor de har mer fri enn yngre folk. Ofte har de også en økonomisk romslighet som gjør at de har råd til å oppholde seg lenger når de først kommer på besøk.

For nordmenn står Gran Canaria i en særstilling som den mest populære av Kanariøyene, der spesielt sørkysten av øya lokker mange.

Slippe vinterkulden

Men også Tenerife og dels også Lanzarote er godt besøkt.

Og fordelen med å strekke oppholdet? Slippe de kalde vintermånedene som spesielt folk i Nord-Europa opplever.

Ved siden av Norge retter kampanjen seg til godt voksne i Tyskland, Storbritannia, Italia, fastlands-Spania, Frankrike, Belgia, Holland, Sverige, Irland og Finland.