Skal vokse videre – kjøper inn over 200 nye fly

Turkish Airlines skal få flere av bl.a. denne flytypen, Airbus A321, som her tar av på en av sine daglige turer fra Oslo til Istanbul. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det nasjonale tyrkiske flyselskapet, Turkish Airlines, er ute på shoppingtur igjen. Nå har selskapet lagt inn en ordre på 220 nye fly.

Det er den europeiske flyfabrikken Airbus som skal levere flyene.

Det er snakk om 150 fly av typen Airbus A321, som selskapet ofte benytter på sin rute mellom Istanbul og Oslo.

Større muligheter

I tillegg skal selskapet også kjøpe inn 70 langdistansefly.

50 av disse skal være av typen Airbus A350 900 og 15 av typen A350 1000. Dessuten fem A350F, fraktfly.

Styrelederen for Turkish Airlines, Ahmet Bolat, sier i en uttalelse etter at kjøpet ble kjent fredag, at de nye flyene ikke bare vil forbedre selskapets operasjonelle muligheter men også bidra til at selskapet skal nå sine miljømål.

Satser hardt

Turkish Airlines er et av de flyselskapene som viser størst vilje til satsing og er det selskapet som har det største rutenettet i dag.

Selskapet har fortsatt sin satsing også etter pandemien og har i dag ruter til over 300 steder.

På Oslo Lufthavn har Turkish Airlines etablert seg som en av de tyngre aktørene og satser hardt på sin rute mellom Istanbul og Oslo.

Øker fra Oslo

Denne ruten er det mange som bruker til de ulike feriemålene i den stadig voksende norske etterspørselen etter ferieturer til Tyrkia.

Dessuten benytter mange Istanbul-ruten for å reise videre, ikke minst til de populære feriemålene i Thailand.

Selskapet flyr denne ruten to ganger per dag nå i vintersesongen. Det skal øke til tre ganger daglig fra sommersesongen starter i slutten av mars.