Enda et fabrikknytt charterfly til Ving-konsernet

Dette er det nyeste flytilskuddet til Sunclass Airlines, en Airbus A321neo. Foto: Airbus

Sunclass Airlines, som i Norge er best kjent som flyselskapet til pakkereisearrangøren Ving, fornyer flåten og får nå sitt tredje fabrikknye fly.

Denne gangen er det snakk om et Airbus A321neo, et kort- og mellomdistansefly som kan ta opp mot 244 passasjerer. I Sunclass-versjonen vil de få 215 seter.

Dette er den største versjonen av denne typen fly, og skal operere i en flåte hos Sunclass som også består av langdistanseflyet Airbus A330neo.

Kan fly lenger

De tre bokstavene neo står for «new engine options» som betyr at det kan fly lenger enn de nåværende flyene av samme type, og har lavere forbruk av drivstoff.

Som flysmart24 kunne fortelle forleden, fikk Sunclass det andre nye A330neo inn i flåten for bare noen dager siden. Dermed har selskapet fått tre nye fly i løpet av dette året.

De nye flyene kommer som en følge av at Vings flyselskap planlegger å bytte ut hele flyflåten sin. Målet er å investere i nye og langt mer drivstoffeffektive fly i årene som kommer.

Mindre støy

Innen 2030 skal den gamle flåten på 13 fly være fullstendig erstattet med nye fly.

Sunclass fremhever at publikum vil oppleve kabiner med mindre støy i de nye flyene. Selskapet lover også et utvalg av underholdning på individuelle skjermer.

Eier av Sunclass Airlines er Nordic Leisure Travel Group, som selger reiser fra Danmark, Sverige, Norge og Finland. Norske Ving er en del av konsernet.