Ber nordmenn boikotte slik ferie-underholdning

Verdens Naturfond ber nordmenn avstå fra ferieunderholdning der ville dyr blir holdt i fangenskap. Foto: Sewo

Forkjempere for bevaring av truede dyrearter over hele verden fører en intensivert kampanje mot bruk av ville dyr som ferieunderholdning. I Norge rykker nå WWF Verdens Naturfond ut og ber ferierende nordmenn om ikke å la seg avfotografere med, kose med eller ta på ville dyr.

-Det er opprørende å se bilder av truede dyrearter i fangenskap som tydelig blir mishandlet, sier presseansvarlig Heidi Katrine Bang i Verdens Naturfond til flysmart24.no.

Den norske organisasjonen kaster seg dermed med full tyngde på den intensiverte og globale aktiviteten som har til hensikt å stanse brudd på dyrevelferd i underholdningsindustrien.

Denne aktiviteten har flere giganter innen reiselivet fått erfare.

Verdens største reisenettsted, Tripadvisor.com, er under hardt press av dyreforkjempere over hele verden for å stanse omtale av og reklame for underholdningsshow der dyr holdes i fangenskap.

Tripadvisor, som har nærmere 400 millioner unike brukere i måneden, driver ikke bare formidling av anmeldelser og hotellrom-salg, men er en stor aktør når det gjelder å formidle ulike attraksjoner.

I lang tid har nettstedet blitt angrepet fra dyrevernhold med krav om å stanse denne virksomheten. Det har fått nettstedet til å innstille salget av billetter til mange dyreshow, men dyrevernorganisasjonen World Animal Protection mener nettstedet ikke går langt nok.

Organisasjonens sjef for arbeidet mot ville dyr i underholdningsindustrien, Nick Stewart, sier at kjente steder som Seaworld i USA og Loro Parque på Tenerife stadig blir formidlet til tross for det organisasjonen mener er dårlig dyrevelferd. Loro har senere rykket ut og benektet en slik situasjon.

På Solkysten fins det parker med delfiner der barn – mot betaling – får hoppe opp i bassenget for å klappe på sjødyrene, som er blitt opplært til å la seg kose med.

Heidi Katrine Bang sier at WWF er en miljøorganisasjon som jobber med bevaring av truede dyrearter og deres leveområder, og ikke en dyrevelferdsorganisasjon.

-Men vi jobber mot den ulovlige handelen med truede dyrearter, og når dyr blir fanget og brukt som underholdning for turister er det ikke bare trist og vondt for dyret, men det kan også gå utover bestander som i utgangspunktet er små og sårbare. Vi vil oppfordre alle turister som får tilbud om å bli tatt bilde med, kose med eller ri på ville dyr til å avstå fra dette. Det er viktig å ikke støtte denne formen for utnyttelse av ville dyr, sier hun.

Likte du flysmart24.no? Lik oss på Facebook så får du reisenyhetene først