Har passert Sverige som nordmenns favorittreisemål

Spania har flere reisemål som er populære blant nordmenn. Dette bildet er fra Las Palmas. Foto: Ving

Her er listen over de 25 mest trafikkerte utenriksrutene fra samtlige av Avinors flyplasser så langt i år. Det gir svaret på hvor den endeløse køen av mennesker som forlater dette landet hver dag, skal.

Den klare trenden er denne:

Den norske flytrafikken til Spania fortsetter å vokse. Av de 25 mest trafikkerte flyrutene fra samtlige Avinor-flyplasser i årets tre første måneder går hele fem til Spania:

Det gjelder vinterferie-favoritten Gran Canaria, fulgt av Alicante, Malaga, Barcelona og Tenerife, viser en oversikt Avinor har utarbeidet for flysmart24.no.

At Spania dominerer som reisemål, er et forholdsvis nytt fenomen.

En undersøkelse Statistisk Sentralbyrå publiserte i fjor viste at nesten 1,3 millioner nordmenn reiste til landet, og at det er flere enn til det normalt mest populære landet for nordmenn – Sverige.

– Det er første gang at Spania går til topps på denne listen. Sverige har så langt tilbake Statistisk sentralbyrå (SSB) har tall, vært mest populært. Spania har de siste årene overtatt andreplassen fra Danmark, var kommentaren rådgiver Christina Lyle i SSB hadde til de historiske tallene.

Ferske tall fra 4.kvartal 2017 viser at stillingen holder seg. Spania er fortsatt på topp, fulgt av Sverige, Storbritannia og Danmark.

Noen reisemål holder seg høyt, alltid. Som de to-tre første på listen.

København, London, Amsterdam og for så vidt også Stockholm trekker ikke til seg mange forretningsreisende gjennom hele uken.

I tillegg er de alle sammen også populære helgereisemål gjennom stort sett hele året, i tillegg til at de fortsatt er viktige transitt-lufthavner for nordmenn som skal reise interkontinentalt.

Listen forteller også at Polen-trafikken fortsatt er i vekst.

Gdansk er et av de reisemålene som har vokst mest i årets tre første måneder. Det fra et relativt høyt nivå i fjor.