Her er det skitneste stedet på en flyplass

En undersøkelse viser hvor på flyplassene du har størst fare for å pådra deg mest bakterier. Foto: OSL

De fleste vil nok svare toalettene på spørsmålet om hvor på flyplassene de skitneste stedene er. Det er helt feil.

Mange undersøkelser har etter hvert vist at på flyene er det matbrettet i seteryggen foran passasjerene som er det stedet på et fly hvor det fins flest bakterier.

Og på flyplassen? Toalettet vil mange svare, men det er altså ikke riktig.

Det riktige svaret er innsjekkingsautomatene. Det er på pekeskjermene på automatene at konsentrasjonen av bakterier er klart størst.

Det viser i alle fall en undersøkelse som forsikringsselskapet Insurance Quotes har foretatt, og som har omfattet 18 tester på tre ulike store amerikanske lufthavner.

Konklusjonen er ikke til å ta feil av, den soleklare verstingen møter passasjerene nesten straks de ankommer lufthavnen.

Her er skurken. Foto: OSL

«Pallen» ser slik ut:

1. Touch-skjermene på innsjekkingsautomatene.

2. Armlenene på stolene ute ved gatene.

3. Knappen på drikkefontene.

For å gi en størrelse på bakterieforekomstene opplyser forsikringsselskapet at det var 13 ganger så tett konsentrasjon på innsjekkingsautomatene som armlenene på stolene og på knappen på drikkefontenene.

Selskapet har sammenlignet forekomstene av bakterier funnet på utvalgte steder på flyplassene med forholdene om bord på fly.

Det var som ventet nedslående.

Forekomsten av bakterier er mye høyere på flyplassene. Det, mener selskapet bak undersøkelsen, er ikke unaturlig ut fra den opplagte forklaringen at det befinner seg så mange flere mennesker på en flyplass i løpet av en dag enn om bord på et fly.

Selskapet opplyser ikke om hvilke tre flyplasser som er brukt i studien, men navngir bare Hartsfield-Jackson International Airport i Atlanta som er verdens travleste flyplass.

Verdiene er oppgitt i bakteriekonsentrasjon i bakterie-kolonier på et bestemt areal.